Henüz birkaç gün önce başkanlık koltuğuna oturan Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, belediyede yaptığı revizyon için 'İşçi kıyımı' iddiasında bulunan AK Parti Yığılca İlçe Teşkilatı'na bir açıklamayla cevap verdi. Facebook hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Çam, tek tek kadrolarda yaptığı değişiklikleri anlattı ve yerini değiştirdiği personel için 'Asli görevlerine iade edildiler' savunmasında bulundu.

Şoförlükten başkanlığa...

Başkan Rasim Çam ayrıca bu görevlendirmeleri yaparken, kendisinin de bir zamanlar belediyede şoförlük yaptığını ve çalışıp bugünlere geldiği nasihatinde bulunduğunu aktardı.

"Cumhur İttifakı'nın ruhuna aykırı bu yalan açıklamayı esefle kınıyorum"

Sosyal medya üzerinden AK Parti Yığılca İlçe Teşkilat Başkanlığı tarafından hakkında karalama kampanyası yürütüldüğünü belirten Çam, şunları kaydetti: "İlçemiz insanlarını kışkırtıcı, aslı olmayan, Cumhur İttifakı'nın ruhuna aykırı bu yalan açıklamayı esefle kınadığımın bilinmesini isterim. Bilindiği üzere belediyeler resmi kamu kurumlarıdır ve belediyelerde asli hizmetlerde çalıştırılacak personellerin kadrolu memur olması esastır. Belediyemiz bünyesinde çalışmakta olan ancak görevleri önceki Belediye Başkanı tarafından pasifize edilen Fen İşleri, Zabıta vb. asil kadrolarda bulunan kadrolu memur personellerimiz asli görevlerinin başına getirilmişlerdir. Hizmet alımı usulüyle taşeron kadrodan çalıştırılan işçiler ise hizmet alımının gerçekleştirildiği Temizlik İşleri’ ne iade edilerek bu personellerinde asli görevlerinde çalışmaları sağlanmıştır. Bu minvalde önceki belediye başkanımızın sekreterya hizmetlerini yerine getiren ve hizmet alımı yöntemiyle taşeron işçi kadrosundan temizlik işleri personeli olarak alımı yapılan personelde asli görevi olan Temizlik İşlerine iade edilmiştir. Yerine sekreterya hizmetlerini gerçekleştirmek üzere yeni bir personel istihdam edilmiştir."



Eski Başkan için "sigortasız" çalıştırdı iddiası

AK Parti Yığılca İlçe Teşkilat Başkanlığı'nın yeni yönetim tarafından belediyede çalışan personele mobbing uygulandığı ya da işten çıkarıldığı iddialarını kesin dille yalanlayan Çam, AK Partili eski Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit'in sigortasız işçi çalıştırdığı yönünde şikayetlerin kendine ulaştığını belirtti.

"Bağında, bahçesinde, tarlasında çalıştırdığına şahit olduk"

Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, "Göreve geldiğimizde belediyemiz bünyesinde yevmiyeli (sigortasız) çalıştığını ifade eden yaklaşık 20 hemşehrimiz belediyemizden alacaklı olduklarını, önceki belediye başkanının kendilerini yevmiyeli (sigortasız) çalıştırdığını söyleyerek alacaklarını nasıl tahsil edebileceklerini tarafıma sormuşlardır. Seçim çalışmalarımızın devam ettiği süreçte sigortasız çalıştırılan hemşehrilerimin önceki belediye başkanının bağında, bahçesinde, tarlasında çalıştırıldıklarına hep birlikte şahit olmuştuk. Belediyemizde çalıştırılan hiçbir personel sigortasız çalıştırılamayacağından hemşehrilerime alacaklarını önceki belediye başkanından talep etmelerini ifade ettim. Yevmiye karşılığında çalıştırılan ve alacaklarını tahsil edemeyen hemşehrilerime buradan tekrar sesleniyorum. Alacağınızı tahsil edememeniz ve hakkınızı aramak istediğiniz an belediyemizin kapıları sonuna kadar açıktır. Yasal olmayan ve İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku'na aykırı bu durum hakkında her türlü hukuki desteği (Avukatlık vb) tarafınıza sağlayacağımızdan şüpheniz olmasın."

"Suç duyurusunda bulunacağız"

Çam açıklamasının sonunda algı operasyonu yürüttüğünü ileri sürdüğü AK Parti İlçe Teşkilatı'nı şöyle eleştirdi: "Yığılca AK Parti İlçe Teşkilat Başkanlığı tarafından önceki belediye başkanının mağdur ettiği hemşehrilerimizi yanıltarak, bilgi kirliliği oluşturarak, toplumu ayrıştıran ve birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya yönelik bu paylaşımı tekrar tekrar kınıyor, bu asılsız ithamlar ile ilgili gerekli makamlara suç duyurusunda bulunacağımızı ifade etmek istiyorum."

Haber: C.ÜSTÜNER