1 Kasım seçiminden zaferle çıkan AK Parti, parti üyeleri arasında re’sen inceleme yapabilmek amacıyla Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’nu oluşturdu. Oluşturulan kurul ile parti politikalarında, parti üyeleri arasındaki çeşitli pratiklerle ya da söylemlerle ayrışması durumunun önüne geçmek için daha sistematik hale gelecek.

Bugün Düzce’ye bir çıkartma yapan AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanı Ahmet Cemil Tunç, kurul üyeleri Mustafa Ünal, Halide İncekara, Gülden Akşit, Ekrem Çelebi Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesisleri’nde parti yönetimi ve üyeleri ile bir araya geldi.

“AK Parti Türkiye’yi siyasi alanda, ekonomik alanda, sosyal alanda yeniden inşa etti”
Toplantıda yaptığı konuşmasında bu kurulun Türkiye’de bir ilk olarak AK Parti döneminde kurulduğunu belirten Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanı Ahmet Cemil Tunç, şunları söyledi:

“AK Parti 2002’de kurulduğu zaman vatandaş AK Parti’ye bir görev verdi. O da, Türkiye’yi yeniden inşa etme görevi. AK Parti Türkiye’yi yeniden inşa etti. 16 yıllık iktidarında aslında siyasi erdem ve etik kurulundan ziyade birçok ilk var. Hepiniz bunların şahidisiniz. Siyasetle 1987 yılında tanıştım. Öncesinde siyaseti izliyordum. AK Parti siyaseti ile önceki siyaseti mukayese etmek mümkün değildir. AK Parti Türkiye’yi siyasi alanda, ekonomik alanda, sosyal alanda yeniden inşa etti.”

“Türkiye’nin operasyonlarda kullandığı silahların yüzde 75’i kendi silahları”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın IMF ile işimizin kalmasını söylemesini büyük bir devrim olarak nitelendiren Tunç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Eski Türkiye’de, Türkiye’de ya da Türkiye’nin komşularında değil dünyada savaş çıksa evlerinde tedbir almaya başlarlardı. Fakat şu anda Türkiye 4 cephede savaşıyor ve her şey rutin. Bundan dolayı iftihar etmemiz gerekiyor. Türkiye’nin geldiği nokta çok önemli bir noktadır. CHP’ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir tüfek bile yapamıyor dedi. Farkında değil ki Türkiye’nin operasyonlarda kullandığı silahların yüzde 75’i kendi silahlarıdır.”

“AK Parti kaybederse Türkiye kaybeder”
Düzce’nin seçim dönemlerinde AK Parti’ye en çok desteği veren illerin başında geldiğini kaydeden Tunç, AK Parti’nin gücünü koruması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

“AK Parti’nin kaybetmesi sadece bizim kaybetmemiz olsa diyecek bir şey yok ama AK Parti kaybederse tüm Türkiye ve İslam alemi kaybeder. O yüzden omuzlarımızda çok büyük bir yük var. Önümüzde 3 seçim var. Mahalli seçimler, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimi. Bunlar çok önemli seçimlerdir. Bunlar çok önemli seçimler. AK Parti bugüne kadar yaptığı 11 seçimden 11’ini de kazandı. Ama artık kazanmak yetmiyor yüzde 51’in üzerinde oy almak gerekiyor. Sizin bu çabanızla AK Parti gücüne güç katacak. Sorumluluklarının farkında bir şekilde önümüzdeki seçimlerde daha fazla oy alarak Türkiye’yi yönetmeye ve refahı artırmaya devam edecek. Biz iki şey için siyaset yaparız. Biz milletin refahı, barışı, kardeşliği, huzuru, adaleti ve eşitlik için siyaset yapıyoruz. İkincisi de Allah rızasını kazanmak için siyaset yapıyoruz. O yüzden halkın desteği bizimle beraber olacak.”

AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ise yaptığı konuşmasında şu ifadelerde bulundu:

“AK Parti’nin siyasi geleneklerindeki yapıyı ve nasıl davranmamız gerektiğini, nasıl bir siyasi argümanla hareket etmemiz gerektiğini bugün kendilerinin de tavsiyeleri ve direktifleri doğrultusunda bu toplantıyı gerçekleştireceğiz. 81 ilimizde bu programları Siyasi Erdem ve Etik Kurulumuz yapıyor. Düzce’yi de bu programlarına aldıkları için kendilerine teşekkür ediyorum.Biliyorsunuz İl Genel meclis üyelerimiz Afrin Operasyonu’ndan dolayı hem oradaki Mehmetçiklerimize moral ve motivasyon vermek adına hem de onlara destek olmak adına oraya bir program düzenledik Akçakoca’daki arkadaşlarımızla birlikte. Kilis Valiliği’ne ve Afrin Bölgesine arkadaşlarımız Mehmetçiklerimize destek vermek adına orada onlara destek olacaklar. Buradan yola çıkan arkadaşlarımıza yollarının açık olmasını temenni ediyoruz.”

Toplantı yaklaşık 1.5 saat rötarlı başladı
Öte yandan başlangıç saati 14:00 olarak duyurulan toplantı, 1 saat 20 dakika rötarlı başladı. Verilen saatte toplantının adresi olan Erguvan Sosyal Tesisleri’nde hazır bulunan basın mensupları, 1 saati aşkın bir süre partililere yemek verildiği gerekçesi ile bekletildi. Toplantının başlangıç saatinin 14:00 olarak açıklanmasına karşılık normal şartlarda en fazla 10-15 dakika gibi bir süre bekletilen basın, saatler 15:10’u gösterdiğinde içeri davet edildi.

Ancak bu kez de AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’in basının dışarıya çıkmasını istemesi üzerine program yaklaşık 10 dakika daha sarktı.

Planlı bir program olmasına rağmen partililerin yapacağı basın açıklamasını görüntülemek için çeşitli gerekçelerle yaklaşık 1.5 saat beklemek zorunda bırakılan yerel basın ve ajans temsilcileri, yaşanan duruma bir anlam veremezken, açıklamaları aldıktan sonra tesislerden ayrıldı. 

Haber: Ö. YILMAZ