Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2016 yılı Aralık ayına ait sanayi üretim endeksini değerlendirdiği açıklamasında, referandumda anayasa değişikliğine 'evet' kararının çıkmasının ekonomiyi de çok olumlu etkileyeceğine dikkat çekti.

"Türkiye, 2016 yılında zor bir yıl geçirmiştir"
2016 yılı Aralık ayında sanayi üretiminin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,3 arttığını
kaydeden Bakan Özlü, yaptığı yazılı açıklamayı şöyle sürdürdü: “ Türkiye, 2016 yılında zor bir yıl geçirmiştir. Fakat Türkiye bu zorlukları yenmiş, tüm bu gelişmelere rağmen 2016 yılında sanayi üretimini büyütmüştür.”

"Ekonomiyi daha da büyütmek için birçok adım attık"
Hükümet olarak ekonomiyi daha da büyütmek ve ekonomideki canlanmayı hızlandırmak üzere birçok adım attıklarını belirten Bakan Özlü, “Bazı ürünlerde açıklanan ÖTV ve KDV indirimleri bunun bir parçasıdır. Ayrıca, KOSGEB üzerinden verdiğimiz krediler ve Kredi Garanti Fonu’nun yapısında ve finansmanında attığımız adımlar da piyasayı tekrar hareketlendirecektir.” ifadelerini kullandı. 

"2017 yılı taşların yerine oturacağı bir dönem olacak"
2017 yılından beklentilerini de açıklayan Özlü, referandumdan çıkacak "evet" kararının ekonomiyi güçlendireceğini vurguladı. Bakan Özlü, şunları kaydetti: "2017 yılı taşların yerine oturacağı, bilinmezlerin azalacağı ve uluslararası çalkantıların azalacağı bir dönem olacaktır. Özellikle referandum sonrasında, anayasa değişikliğinin kabul edilmesiyle birlikte, ekonomi için de güçlü, farklı ve yeni bir dönem başlatacaktır.“