Düzce'de AK Parti'nin seçim çalışmasında ezana büyük saygısızlık yapıldı! 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Taksim Meydanı'nda yürüyen bir grup kadının ezan okunurken ıslık çalışması henüz hafızalarda tazeyken, bu duruma en çok tepki gösteren kesim olan AK Parti kanadında benzer tavırlar sergilenmesine göz yumulması hem öfke hem de şaşkınlığa neden oldu.

Büyük saygısızlık!
Söz konusu saygısızlığın adresi Boğaziçi beldesi... Beldenin AK Partili Belediye Başkanı ve aynı zamanda Başkan Adayı İbrahim Ercan akşam saatlerinde kalabalık bir grupla seçim gezisine çıktı. Meşalelerin yakıldığı, ıslıkların yükseldiği seçim çalışması sırasında ezan okunmaya başladı. Ancak ezanın net bir şekilde duyulduğu anlarda ne ıslıklar durdu ne de meşaleler indirildi. Üstüne üstlük yasak olmasına rağmen havaya silahla ateş açıldı.

MHP'ye nispet yapmak istediler, Düzce'yi rezil ettiler
AK Partililer'in hiçbir şeyi gözleri görmeyen bu gövde gösterisi çabasının altında ise MHP'ye nispet yapmak vardı... Bir akşam önce partisinin adayına destek vermek için Boğaziçi beldesine gelen MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, meşaleler ve büyük bir coşkuyla karşılanmıştı. Özellikle gençlerin sevgi seliyle kucakladığı Yılmaz ve beraberindeki partililer, bu anları 'MHP'ye Boğaziçi'nde büyük sevgi' olarak paylaşmıştı. İşte MHP'ye gösterilen bu ilgiye karşı nispet yapmak isteyen AK Partililer, Düzce'yi rezil etti.

Kendileri çekti, kendileri buldu
Hem ezana saygısızlık yapan hem de kendileri gibi civarda oturanların da canını hiçe sayan topluluğun bu tavrı sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Bu görüntüleri paylaşanlar da yine bu eylemi gerçekleştirenlerdi. Dün sabah saatlerinde sosyal medya hesaplarından seçim çalışmasını yükleyen Boğaziçili AK Parti üyeleri, saatler 14:30'u gösterdiğinde hızla bu görüntüleri
sayfalarından sildi. Ancak iş işten geçmişti.

Binlerce kişi izledi
Kısa sürede çok sayıda kişi tarafından izlenen tepki çeken saygısızlık anları ulusal basının gündeminde de geniş yer buldu. AK Partili bir Belediye Başkanı'nın manevi değerlerimize karşı yapılan bu çirkin tavra neden müsaade ettiği ise sorgulamaya açıldı.

Mehmet Keleş'i arattı
Düzce'nin yine olumsuz bir haberle gündeme gelmesi ise akıllara AK Parti Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in 'Herkes Audi'ye binerken ben Passat'a mı bineyim" sözüyle Türkiye gündemine oturmasını getirdi. Keleş başkan olduğu dönemde belediyeye aldırdığı son model lüks makam aracının eleştirilmesine verdiği bu yanıtla aylarca konuşulmuştu.

Suç var ya ceza?
Ezan okunurken, meşalelerin indirilmediği, ıslıklar ve silah seslerinin net şekilde duyulduğu video için şimdi gözler AK Parti cephesinde... Ayrıca meskun mahallede havaya ateş edilmesi nedeniyle  Düzce Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığı’nın söz konusu suç eylemini gerçekleştirenler hakkında işlem yapması bekleniyor.

Haber: C.ÜSTÜNER