Geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen ve Düzce kamuoyunu uzun süre meşgul eden, AK Parti İl Teşkilatı’nın Düzce’deki yerel firmalara yüklü miktarda borcu olduğu yönündeki iddialarına son noktayı AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır koydu.

“Beni bu parayla ilgili bilgilendirmediler”

Öncü TV ekranlarında yayınlanan Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu Kitabın Ortasından programına konuk olan AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, “Bu konuda tuz koktu. Bir kere AK Parti olarak seçimlere girdik. Hikmet Keskin eski il başkanı, Mustafa Keskin de yeni İl Başkanı. Bizim için önemli olan mesele, aktörler için de önemli olmalı. Beni bu parayla ilgili bilgilendirmediler. Seçimlerde aday adaylarından ve adaylardan para toplanır. İl Başkanı bütçe yapar. Ben fiilen bu işin içinde değilim. Mustafa Keskin de değil. Ben milletvekili adayı olarak para verdim.” dedi.

“AK Parti’nin tüm borçları genel merkezin bilgisi dâhilinde…”

“Gelinen noktada alacaklıyız diyenlerin faturalarını son derece abarttıklarını duydum” diyen Çakır, “Yerel yönetimler seçimlerinde de yine aktörler aynı. Biz o seçime müdahil olmadık. O dönemin İl Başkanı da Hikmet Keskin. Bu arkadaşlar yerel seçimlerde bütçeyi oluşturmuşlar. Gelinen noktada “Alacaklıyız” diyenlerin, faturalarını son derece şişirdiklerini ve abarttıklarını duydum. Dolayısıyla, ben bu faturaların bu kadar üzerinden geçmesine rağmen, bunları bir argüman olarak kullanmak isteyenler mi var? Ben bunun altından bunu ararım. Oldu ki AK Parti Düzce İl Teşkilatı’nın tüm borçları genel merkezimizin bilgisi dahilinde. AK Parti’nin kendilerine borcu olduğunu iddia edenler alabiliyorlarsa, borçlarını oradan alacaklar. Bu alacaklı kimse, AK Parti Genel merkezi Ankara’da. Eğer şahıstan alabiliyorlarsa, Hikmet Keskin orada. Bizim devletimiz hukuk devleti. O kadar borç, aylarca bekletilmez.” diye konuştu.

“Hikmet keskin’in şahsı ile alakalı ikili bir ilişki mi var?”

Konuşmasından borlardan dolayı eski İl Başkanı Hikmet Keskin’i suçlayan Çakır, “Eski İl Başkanı Hikmet Keskin döneminde yapılan borçlar nedeniyle, AK Parti Düzce teşkilatının suçlanmasını asla kabul etmiyorum. Kaldı ki bu borçlarla ilgili, bana borcunuz var diyen firma ile Hikmet Keskin’in şahsı ile alakalı bir ilişkisi mi var? Bana “Borcunuz var” diyen firma, bu faturaların altını dolduracak. AK Parti 18 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. Kimse bizim il başkanımıza müflis tüccar diyemez. Bu laflar boş laflar.” şeklinde konuştu.

“Mustafa Keskin’i destekliyorum”

Önümüzdeki aylarda yapılacak olan AK Parti Düzce İl Kongresi’nde Mustafa Keskin’i desteklediğini alenen söyleyen Çakır, “Bizim İl Başkanımız Mustafa Keskin şu anda görevinin başında. Benim de desteklediğim aday kendisidir. Mustafa Keskin ile devam etmek istiyorum. Bunu açıkça söylüyorum. Mustafa Keskin ile devam etmek için kolları sıvarım.” ifadelerini kullandı.