Mhp İl Başkanı Abdullah Danışmaz, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Danışmaz’ın partiden ayrılmasının ardından kamuoyunda “MHP kan kaybediyor” şeklinde çıkan haberlere cevap verdi.
MHP 1-2 Kişi İle Kan Kaybetmez
Danışmaz, “MHP’de kan kaybı yaşanıyor diye haberler çıkıyor. MHP hiçbir zaman 1-2 kişi ile kan kaybetmesi mümkün değildir. Her şeyde bir hayır vardır bizim için bu iki şahsiyetin ayrılması çok hayırlı olmuştur. Camia da kamuoyu da bu konuda rahat etmiştir. Çünkü kamuoyundan bu şahsiyetler için çok büyük tepkiler geliyordu. Milliyetçi Hareket Partisi olarak rahatlamış olduk. Artık önümüze bakıp devam edeceğiz.”diye konuştu.
Danışmaz, Pazar günü genel merkezden pek çok parti üyesinin davet edildiği  bir iftar programı düzenleyeceklerini açıkladı.
Düzce’ye Çıkarma Yapmalarını İstiyoruz
Danışmaz, “29 Temmuz Pazar günü film platosunda iftar düzenleyeceğiz. Yöneticilerimiz ve üyeleri toplamak amacıyla bir program düzenledik. Genel merkezimizden genel başkan yardımcılarımız gelecek. Bende bugün Ankara’ya giderek genel başkanımızı davet edeceğim. Düşüncemiz, Oktay Vural, Meral Akşener, Edip Semih Yalçın, Münir Kutluata ve birçok genel başkan yardımcısını davet etmek. Düzce’ye çıkarma yapmalarını istiyoruz.”şeklinde konuştu.
Farklı Uygulama Yapayım Derken Beceremedi
 Düzce belediyesinin bu yıl mahallelerde verdiği iftar programlarını eleştiren Danışmaz, izdihamların yaşandığı yemek dağıtımlarından rahatsızlık duyduklarını dile getirdi.
Danışmaz, “Farklı uygulama yapayım derken beceremedi. Belediyenin önünde açılan iftar çadırları herkesin rahatlıkla ulaşabildiği bir ortamdı. Şimdi mahallelerde kurulan çadırlara şahıs olarak karşıyım. Çünkü benim mahallemde benim aç olduğumu ya da iftar yapamayacak durumda olduğum bilinsin istemem. Ben çarşı merkezinde herkesle birlikte iftar açarak rahat bir şekilde ihtiyaçlarımı karşılayabilirim. Bir önceki mahalle iftarı yemeğinde de herkesin karmakarışık yemek almak için mücadele etmesi izdihama neden olması belediyenin yetersiz bir çalışma yaptığını gösterdi. Biz bunlardan son derece rahatsız olduk. 30 mahalle deniliyor ama 49 mahalle var. Eğer adaletli bir şekilde dağıtım yapılacaksa 49 mahallede yapılabilirdi.”dedi.
MHP Olarak Hükümetin Tavrını Destekliyoruz
Suriye’de yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Danışmaz, Suriye sınırındaki PKK yapılanması karşısında hükümetin gösterdiği tavrı desteklediklerini söyledi.
Danışmaz, “Türkiye sınırındaki PKK yapılanmasıyla yeni bir Kürt oluşu içerisinde olunmasını basından da takip ediyoruz. Suriye’de böyle bir oluşun hükümet tarafından kesinlikle olunamayacağını ve buna fırsat verilmeyeceği yönünde görüş bildirdi. Bizde MHP olarak hükümetin bu tavrını destekliyoruz. Böyle bir yapılanmanın olması kesinlikle mümkün değil. Olmaması içinde gerekli tedbirleri de alması gerekiyor. “dedi.
Dış Politika Zayıf, Yetersiz Ve Basiretsiz
Hükümetin dış politikasını eleştiren Danışmaz, iktidara geldikleri günden bu yana komşularımızla olan diyalogların bozulduğunu öne sürdü.

Danışmaz, “Şuan ki hükümetin dış politikasını çok zayıf, yetersiz ve basiretsiz olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Geldikleri günden bu yana sınırlarımızdaki komşularımızla iyi olan diyaloglarımız savaşa döner gibi oldu. Komşularımızla ilişkilerimiz tamamıyla bitme noktasına geldi.”diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR