18 Temmuz Spor Salonu'nda düzenlenen, "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Gecesi"nde Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Dursun Ali Erzincalı şiirleriyle gecede duygulu anlar yaşattı.



Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,18 Temmuz Spor Salonu'nda düzenlenen, "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Gecesi"nde Düzcelilere hitap etti.



"Fetö Mağduru Lafı Algı Operasyonu"
Kurtulmuş, FETÖ mağdurları sözünün algı operasyonu olduğunu vurgulayarak, “FETÖ mağdurları diye bir laf çıktı. FETÖ mağdurları var mağdur etmeyin. FETÖ mağdurları lafı açık söylüyorum algı operasyonunun bir parçasıdır. Eğer bir mağduriyetten bahsedileceksek 248 şehidi ne yapacağız Eğer bir mağduriyet varsa FETÖ'nün mensupları mağdur olmuyor. Bu memlekette FETÖ'nün mağdur ettiği 79 milyon insan vardır. Buna karşı uyanık olun. FETÖ mağdurları lafını bir edebiyat olarak kullanılmasını müsaade etmeyin. Haksızlık yapılanlar oluyor mu onlarda düzeltiliyor. Kanun Hükmünde Kararname ile 2 general ve çok sayıda subay orduya geri alındı. Bir hafta sonra da Jandarma Genel Komutanlığı'ndan bin 100 kişi ihraç edildi. Çok net çok açık. Bu ihanet çetesiyle mücadelemize son noktaya kadar devam edeceğiz. Bunların hepsini devletin içinden kazıyıp söküp atacağız. Karda yürüyüp izini belli olmayanlar var onlarda rahat olmasınlar. Her kim bu eşkıya çetesinin yanında, içinde, iltisaklı ve irtibatlı ise korkup çekilsin. Hepsinden hesap sorup burnundan fitil fitil getireceğiz” dedi.

"Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası
Diyanet İşleri Başkanlığının, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte, "Halep'te İnsanlık Ölmesin" sloganıyla başlattığı kampanyayı da hatırlatan Kurtulmuş, bu kampanyaya vatandaşların destek vermesini istedi.
Kurtulmuş, "Halep ölmesin diye ayağa kalkıyoruz. Halep'e yardım ulaştıracağız. Bunun için de sizlerin desteklerini, gayretlerini bekliyoruz. Mesele sadece Halep'e yardım etmek değildir. Şimdi biz, 'Halep'te İnsanlık Ölmesin' kampanyasıyla 'Biz daha ölmedik' demek istiyoruz. Halep'teki dostlarımıza, kardeşlerimize, dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanlara 'Biz daha ölmedik, Türkiye ölmeden, yıkılmadan siz diz çökmezsiniz, teslim olmazsınız, size bir şey olmaz' demek için bu kampanyaya destek veriyoruz." açıklamasında bulundu.



"Gizli bir Müslümanlık türü oluşturmaya kalktılar"
İslam'ın adını kullanan FETÖ ve DEAŞ'ın benzerliklerini anlatan Kurtulmuş, DEAŞ, FETÖ ve benzeri örgütlerin kendi gruplarından başka hiç kimseyi Müslüman olarak kabul etmediklerine dikkati çekti.

"Halbuki biz, 'La ilahe illallah' diyen herkesi İslam dairesinde görür, onu Müslüman kardeşimiz olarak kabul ederiz. Bu örgütler ise gizli, kapalı örgütlerdir. Anadolu, Rumeli topraklarında cami, dergah ve okullarımızın kapısı herkese açıktır. Bizim geleneğimiz böyle bir şeydir. Bizim geleneğimize rağmen bu ülkede, bu insanlar gizli bir Müslümanlık türü oluşturmaya kalktılar."

Kurtulmuş, program sonrası kentten ayrıldı.