Düzce’ye parti genel merkezi tarafından görevlendirmeyle CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç başkanlığında gelen CHP heyeti muhtarları ziyaret etti. Heyeti Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Yaşar Çengel ağırladı. Muhtarlarla konuşan Koç, fındık için söz verdi.

Koç, fındığın temel kaynağı olan Samsun’da 3 dönem milletvekilliği yaptığını anımsatarak Akçakoca’nın da önemli bir fındık merkezi olduğunu ancak ürünün üreticinin elinden alınmasıyla fındık piyasasının söndüğünü belirtti.

İnsanlar devlet tarafından aldatıldı
Fındık için önerilerin dışında başka çözümlerinin de olduğunu bildiren Koç, Fiskobirlik üzerinden hükümeti şöyle eleştirdi: “Piyasa Hamburg’da değil Türkiye’de bulunmalı. Çin fındık arazileri oluşturmaya başladı. Üretime gitmeye başladılar. Fındığa rakip olmaya başladılar. Bizim elimizi güçlendiren Fiskobirlik’imiz vardı, onu elimizden aldılar. Ortadan kaldırılmasının amacı üreticiyi tüccarın eline bırakmaktı. Devlet rahat durmadı. Sınırları kısıtlamaya başladı. İnsanlar devlet tarafından aldatıldı.”

Fiskobirlik’in rekoltenin az olduğu yıllarda üreticinin istediği fiyatı sağladığını aktaran Koç, “Üreticiye parasını tıkır tıkır ödüyordu. Piyasayı elden düşürmüyordu. Onu da elimizden aldılar. Fındık konusunda size sözüm olsun. Gerekli organizasyonu yapıp orada konuşacağız.” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan da Fiskobirlik’in üreticiye yapacağı desteğe katkı sağlayacaklarını dile getirdi.