CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, konuk olarak katıldığı Haftaya Bakış programında Düzce’de yapılan ve yapılamayanları değerlendirdi.
“Düzce büyük bir köy” diyen Karslıoğlu, depremden sonra dönemin idarecilerinin Düzce’yi yeniden yaratma hususunda eline geçen fırsatı değerlendiremediğini belirtti.
 İleri Düşünülmeden Çalışmalar Yapıldı
Karslıoğlu, “ Deprem olsun hiç birimiz istemezdik. Ancak o dönemin belediye başkanı Düzce’yi bir kenara bırakıp ev yapma derdine düştü. Depremden sonra yeni bir düzce yaratma şansımız vardı. İleri düşünülmeden çalışmalar yapıldı. Bu kadar güzel bir yeri özel olarak adam tutup “Perişan Edin” deseniz, yaptıramazdınız.”diye konuştu.
Düzce’de yarım kalan yarımlarla ilgili konuşan Karslıoğlu, Düzce milletvekilleri bir daha seçilemeyiz endişesi ile Ankara’da seslerini yeteri kadar çıkaramadıklarını öne sürdü.
Karslıoğlu,“Şu an ki milletvekillerini genel başkanları değil, vatandaşlar seçseydi buradaki işlerin büyük çoğunu hallederlerdi. Gerektiğinde bakana kafa tutarlardı. Şimdi, sesimi çıkartsam genel başkan bir dahaki dönem beni listeye ya koyar ya koymaz diye düşünüyorlar.”dedi.
İhale Yasası Yapacak Tecrübeye Sahip Değiller
İhale yasasının 26 defa değiştirilmesini eleştiren Karslıoğlu, iflas eden müteahhitleri de haklı buldu.
 Karslıoğlu, “Ak parti hükümeti ihale yasasını tam 26 kere değiştirdi. Demek ki iyi bir ihale yasası yapacak tecrübeye sahip değiller. CHP’yi gale almıyorlar, bari Avrupa’dan alsınlar da bitirsinler. 10 senedir iktidarlar, 26 defa ihale yasası değiştirmişler. Demek ki burada bir sıkıntı var. Bu durumda müteahhitlerin de iflas etmesi gayet normal diye düşünüyorum.”şeklinde konuştu.
Düzce Merkeze Talibiz
CHP’li belediye başkanlarının sayısını arttırmak istediklerini belirten Karslıoğlu, iddialı konuştu.

Karslıoğlu, “Düzcelilerin CHPlilerin farkını anladıklarını düşünüyorum. Bakın Akçakoca Belediye Başkanına yılı en başarılı belediye başkanı ödülü veriliyor. Yılların Yığılca’sı Bünyamin Bey’le çok farklı bir yere geldi. Bu belediye başkanlarının sayısını arttırmak istiyoruz. Düzce merkeze de talibiz. Eğer düzce merkezi bize versinler çok farklı bir Düzce ile karşılaşacaklar. Bu konuda iddialıyız.”dedi.

Haber; S. KAŞKIR