CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, Fransa'nın sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısını inkar edenlere yönelik ceza yaptırımı içeren yasayı meclisten geçirmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Demokrasiden bahseden bir ülkenin böyle bir yasa çıkarmasını talihsizlik olarak nitelendiren Karslıoğlu, CHP Halk Partisi olarak Fransa’yı kınadıklarını belirtti.

Karslıoğlu, “Fransa gibi demokrasiden bahseden bir Avrupa ülkesinde böyle bir yasanın çıkarılmasını talihsizlik olarak nitelendiriyorum. Her insan düşüncelerin özgürce paylaşmalı ancak şiddet uygulandığında bu cezaya dönüştürülmelidir. Türkiye için de aynı şey geçerlidir. Fikir ve düşünce özgürlüğü muhakkak olmalıdır. Ancak Fransa’da böyle bir yasanın çıkması Fransa demokrasisinde çifte standart olduğunu açık ve net olarak göstermektedir. Bunu Cumhuriyet Halk Partisi olarak kınıyoruz.” dedi.

“Çok doğru bir yaklaşım değildir”

Vekillere yapılan maaş zammının emekli vekillerin maaşlarındaki eşitsizliği giderilmesi açısından doğru bulduğunu belirten Karslıoğlu, yasayı fırsat bilerek yüzde 60 zam yapılmasını doğru bir yaklaşım olarak görmediğini söyledi.

Karslıoğlu, “Bir grup milletvekili ile daha sonra emekli olan milletvekillerinin aldıkları maaş arasında bir fark vardı. Yasanın amacı bütün emekli vekillerinin aynı maaşı almasıydı. Bu açıdan bakınca bunu ben de doğru buluyorum. Aynı şey sigorta primlerinde de var. Biri 8 bin prim ödenmiş 700 bin alıyor, Diğeri 7 bin 500 gün ödemiş 900 bin alıyor. Burada bir eşitsizlik var ve onun dengelenmesinden yanayım. Ancak bunu fırsat bilerek yüzde 60’a varan bir zam yapılmasına karşıyım. Çok doğru bir yaklaşım değildir. Meclis başkanı “milletvekilleri geçinemiyor “ diyor. Neden o zaman koşa koşa milletvekili oluyorlar. Milletvekillerinin maaşı belliydi. Benim asgari ücretlim geçinebiliyor mu? O zaman onun maaşını da yüzde 60 arttırırsın. Vatandaşa gelince 20 lira zam, milletvekillerine 4 milyar zam. Bu çifte standarttır.” dedi. 

Haber; S. KAŞKIR