CHP Merkez İlçe Başkanı İlknur Başak Tütüncü, yeşil alan gecekondu gibi bina yapıldığını savunarak yeşil alanın yok edildiğini söyledi. Tütüncü, AKP zihniyetinin ne isterse yapacağını ispatlamak için böyle bir işe kalkıştığını iddia ederek, bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini ifade etti. Tütüncü , inşaatı protesto etmek için beton üzerine çim tohumlarını serpti.
Tütüncü, “Aralık ayı içerisinde Düzce hava kirliliğinde 1. Şehir seçildi ve pek çoğumuz belki bilmiyoruz çünkü adımız sadece yeşil Düzce ama maalesef şehir içi yeşillendirme oranında Düzce Türkiye’de ki en düşük yeşil alan oranına sahip illerden biri. Nefes alabildiğimiz çok nadir yerlerden biri de şuanda bulunduğumuz İnönü Parkı ama AKP zihniyeti ben yaptım oldu, ben istersem yaparım diyerek hiç kimseye sormadan, nefes alabildiğimiz şu küçücük yeşil alan içerisine gecekondu misali, gece harcını atıp, tuğlasını getirip muhtarlık binası dikmeye çalışıyor. Burası adı üstünde Düzce, her alana inşaat yapılabiliyor, yer mi kalmadı ki Düzcelilerin nefes alabileceği şu küçücük alana inşaat yapmaya kalkıyorsunuz. Bu hatadan dönelim, burayı yeşil alan olarak bırakalım burayı gecekondu alanına çevirmeyelim. Çevrecinin daniskasıyım diyen bir genel başkanları var, çevrecinin daniskasısın Düzce’nin her yerini HES’ler uğruna delik deşik ettin, sularımıza el koydun birçok köyümüz heyelan tehlikesi altında. Bu hatadan dönelim burada ki yeşil alana kıymayalım istiyoruz. Düzce’nin hak ettiği yönetim bu değil, Düzce’nin hak ettiği yaşam şekli bu değil çünkü kanser vakaları da olağanca artıyor. Bu sadece CHP’nin tepkisi değil, pek çok sivil toplum kuruluşu bu konuya tepkili ve Düzce halkı da bu konuya tepkili. Sevgili İsmail Bayram ben Ziraat Mühendisiyim sen Muhasebe yapıyorsun, ama hepimiz biliriz ki beton üzerinde çim büyümez. “ dedi.
CHP Genel Merkez Kadın Kolları Düzce’den Sorumlu MYK üyesi Semiha Gökçenboğa ise, Düzce’nin halkının uyarılmasının basına düştüğünü ifade etti.
“Biz öğrenciyken Zirai odaları vardı tohum ıslahlarını anlatırdık maalesef Türkiye şuan Samanını yurt dışından ithal eden ülke durumuna düştü. Biz buğdayda Dünya 3.sü Avrupa da 1. Diye ders verdik. Türkiye’nin geldiği sürece bakarsanız Doğa Kaynaklarının verimli halde kullanılmaması, toprağının, ormanının, yer altı ve üstü Kentsel Dönüşümlerle aynı zamanda yeni çıkan yasalar ile Türkiye toprakları peşkeş çekiliyor. Biz Türkiye Cumhuriyetinin aynı zamanda CHP’nin kadınları olarak bunun mücadelesini sonsuza dek vereceğiz ve kazanacağımıza inanıyorum. Düzce halkının uyarılması görevi toprağı, çevresi, havası her şeyi siz basına düşüyor, genel Başkanımız sürekli diyor ki “yürekli basın istiyoruz, biat eden basın istemiyoruz, haktan yana basın istiyoruz”. Cumhuriyet halk partisi olarak biz her zaman haktan yana olduk ve devam edeceğiz.”

Haber: H. İŞCAN