AK Parti Düzce İl Teşkilatı Ocak Ayı Danışma Meclis Toplantısı Müftülük Salonu'nda gerçekleştirildi. Milletvekilleri İbrahim Korkmaz ile Fevai Arslan'ın ve teşkilat üyelerinin katıldığı toplantının basına açık olan kısmında Milletvekili Arslan, Düzce gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İhaleyi en ucuz yapana verdiler
Sürekli müteahhit değiştirmesi ve çalışmaların sık sık durması nedeniyle Düzce'nin en problemli projesi olarak anılmaya başlayan devlet hastanesinin bugüne kadar hayata geçirilememesini bürokratik engellere bağlayan Arslan, inşaatıyla ilgili yaşanan sorunların gerekçesi olarak ise kamu ihale kanunlarını gösterdi. Arslan, “Uzun süredir merak ettiğiniz her yerde bize sorulan sorulardan bir tanesi hastane inşaatı. 22. dönem milletvekillerimizle yer için yola çıktığımız bu proje, 23. dönem milletvekillerimize nasip oldu. 2003-2004 yıllarında yer teşhisi için çıktığımız yolu biz ancak 2007 ve 2008'de katedebildik. Geçmişi çok unutmamak lazım, Düzce toprakları çok kıymetli bir yer. Bu nedenle Orman Bakanlığımızın Düzce'de uzun yıllar fidanlık olarak çalıştığı yere biz hastane yapalım diye yola çıktık. Fakat Orman Bakanlığı bürokratları dedi ki; “Burası bizim fidanlığımız. Burayı size vermeyiz” bunun üzerine biz, “Siz burayı çalıştırmıyorsunuz 5 yıldır” deyince onlar “Yine de veremeyiz başka yer de veremeyiz” dedi. Bürokratlar ne zamanki değişti hastane arazisini aldık. Bu süreç hemen hemen 4 sene sürdü. Burayı TOKİ yapsın dedik. TOKİ bu işi yüklendi ve ihaleye çıktı. 25 kişi girdi ihaleye, dedi ki “Bu inşaatı bu projeyle kim ucuz yapar?” İhaleyi en ucuz yapana verdiler.O inşaatın teslim süreci 2013’ün 11. ayıdır. Kimseyi suçlamanın gereği yok, bu iş kamu ihale kanunlarına göre yapılan bir iştir. Biz bu kanunları değiştirelim dediğimiz zaman muhalefet partileri iyi olduğunu bildikleri halde itiraz ediyor. Burada ne bürokratların, siyasilerin ve halkın suçu yok burada suç müteahhitin ve taşeron firmanındır. Kamu ihale kanunlarına göre de yapılan işi ölçüp, biçip, durdurma söz konusu daha henüz olmadı. Bunun yanında biz her ilçeye entegre hastanesi temeli attık bunların hiç birinde sorun çıkmadı. Diş hastanesi tam hızıyla istediğimiz oranla devam ediyor” dedi.
Düzce'de prefabrikte eğitim kalmayacak
Prafabrik okullar konusuna da değinen Arslan, “Prefabrik ilkokul ve ortaokulları olarak milli eğitim bakanlığımızın finansmanında 19 tane yatırımımız var. Düzce'de prefabrik binada eğitim öğretim gören öğrencimiz kalmayacak. 2014 yılında bitmiş olacak. 30 tane ilköğretim kampüsü belirlendi. Türkiye’de bu sayının içerisinde Düzce alındı eğer son anda bir değişme olmazsa Gümüşpınar prefabriklerinin olduğu yer olacak” diye konuştu.
Gençlik Merkezi baharda başlayacak
Kiremitocağı Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan Gençlik Merkezi'nin son durumu ile ilgili de konuşan Arslan, “Spor alanında bir sürü yatırımımız var en önemlisi de bakanlığımızın Düzce’ye yaptığı yatırımların 2 tanesi. Kapalı spor salonumuz çok küçük az kapasiteliydi, büyük kapasiteli olarak Kalıcı Konutlar bölgesine Sallar girişine temeli atıldı ve devam ediyor. Bunun yanında gençlik merkezimiz şehir merkezinde kalmış ve çok küçük bir merkezdi. Onu da Kiremitocağı Mahallesi'nde prefabriklerin yerine inşaatı da kış şartları hafifleyince başlayacak” dedi.
Uzun yıllar SGK hastanesinin bahçesininde hizmet veren SGK'nın artık modern bir binaya kavuşmasına az kaldığını söyleyen Arslan, “Eski Fettah’ın tarlası diye bildiğimiz bahçeye yeni bir bina yapıldı. Hemen hemen 3 aya kadar taşınıp yeni binada hizmet vermeye başlanacak” diye konuştu.
Bazen bürokrasi işlerin önünü tıkayabiliyor
1995 yılında temeli atılan ve hala tamamlanamayan Kültür Merkezi'nin neden bugüne kadar tamamlanamadığını anlatan Arslan, “Kültür Merkezi'nin 96'larda temel atılmış. Kara düzen bir temel atılmış sonra da deprem olmuş. Depremde de imar kanunları proje değişiklerinden dolayı o proje atıl kalmış. Değiştirilmesi gereken yerlerden biri de bu. 96’da alan müteahhitten başkası bu işi yapamıyor, böyle bir kanun var. AK Parti belediyesi olmuş, biz demişiz ki “8 senedir bir şey yapılmıyor, verin bize biz yapalım” O gün ki belediye bütçesi 2004’ten 2009’a kadar buraya bir yatırım yapamamış. 2009’da tekrar AK Parti belediye başkanımız dedi ki “Bu belediye bütçeleriyle yapamayız. Kültür bakanlığına devretmemiz lazım” Kültür bakanlığı da “Biz size para aktaralım siz buna devam edin” dedi. Biz başladık belediye gözetiminde geldik fakat Kültür Bakanlığı bürokratlarının kendi içindeki anlaşmazlıktan sebep Kültür Merkezimiz maalesef kaba binası bitti, bu şekilde bekliyor. Ben il başkanlığım ve milletvekilliğim dahil Kültür Merkezimiz için 23 ve 24. dönem milletvekilleri olarak en az 10 sefer Kültür Bakanlığına gittik. Bazen bürokrasi bu işlerin önünü tıkayabiliyor, bu nedenle de Kültür Merkezimizin bürokrasinin önümüze koyduğu engellerden dolayı bir darlığa düştük. 15-20 gün önce bakanımızla oturduk belediye başkanımız, il başkanımız ve milletvekilleri olarak bu işin sözünü aldık” diye konuştu.
Asfalt pilenti son aşamada
İl Özel İdaresi bünyesinde asfalt pilenti kurulması çalışmalarında son aşamaya gelindiğini kaydeden Arslan, ”Özel İdaremiz sıcak asfalt pilentimizi aldı ve inşallah yakında bütçemizi bu yönde değerlendirmeye çalışacağız. Düzce'de yerel hizmetler açısından büyük bir ilerleme ve gelişme olacağı inancındayız” dedi.

Milletvekili Arslan’ın konuşmasının ardından Milletvekili İbrahim Korkmaz, İl Genel Meclisi kontenjanından AK Parti adına Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda görev yapan Faruk Kavakoğlu’na plaket takdim etti.

Haber: S. YANAR