MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz yaptığı basın toplantısında gündemi meşgul eden Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz'ın kendisi hakkındaki açıklamaları ve TSO Başkanı Metin Büyük'ün OSB yönetimindeki istifalarını değerlendirdi. Metin Büyük' ün istifasını gecikmiş ancak yerinde bir karar olarak nitelendiren Ilgaz, bu kararın daha uygun bir ortamda açıklanması daha doğru olurdu yönünde görüşünü dile getirdi. Ilgaz “ OSB' deki yatırımcıların önünde devletin valisini suçlayarak istifa etmesi tarafımızdan şova dönük bir hareket olarak algılanmıştır.” diyerek eleştirilerini dile getirdi.

Kenan Ilgaz Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz' ın sorularına ise yine sorularla cevap verdi. Uğur Suyu kenarına dökülen fabrika atıklarının temiz çıkmasının Yılmaz'ı haklı çıkarmadığına değinen Ilgaz, “ Derenin kenarına çöp dökülmesi başlı başına bir suçtur. Çöpler buraya dökülürken Yılmaz, bunların zehirli olup olmadığını zaten bilmiyordu. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü bu çöpleri ortadan kaldırarak olayın bir çevre felaketi olmasını önledi.” dedi. Kenan Ilgaz, daha önce kendilerinin Yılmaz' a sorular yönelttiklerini, ancak bu kadar basit sorulara bile cevap veremeyen bir şahsın siyasi etikten, ahlak ve faziletten, şeref ve haysiyetten bahsetme hakkının kesinlikle olmadığını dile getirerek , bu suçlamaları ucuzlamış popülizm numaralarına benzetti.

Ilgaz, açıklamasının sonunda, MHP olarak siyasetin ranttan uzak, temiz ve şeffaf yapılması konusunda mücadele etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.