İlçe kongrelerine az bir süre kala AK Parti gençleri kampa aldı. Başbakan Yıldırım, Düzce Gençlik Kolları'nın da katıldığı Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki bir otelde düzenlenen AK Parti Gençlik Kolları Gelişim Kampı'nda yaptığı konuşmada, 1 milyon 700 bin genci bünyesinde bulunduran AK Parti Gençlik Kolları’nın her geçen gün büyümeye ve kendini yenilemeye devam ettiğini belirtti.


"HERKESE YILMADAN, YORULMADAN ANLATACAKSINIZ"

Partinin kuruluşunda "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" diyerek yola çıktıklarını, geçen 15 yılda AK Parti'nin yaptıklarını herkese anlatma görevinin de gençlere düştüğünü vurgulayan Başbakan Yıldırım, gençlere şöyle seslendi: "Türkiye'nin her köşesinde, vatandaşlarımızın yaşadığı her yerde mutlaka AK Parti'yi, AK Parti'nin davasını, AK Parti'nin Türkiye'ye olan sevdasını anlatacaksınız. Herkese yılmadan, yorulmadan anlatacaksınız. Bu toplantıları AK Parti şuurunu, AK Parti'nin takım ruhunu geliştirmek için yapıyorsunuz."


"ARTIK HİÇBİR ŞEY OLMAZ DEMEYİN"

Gençlerden, bir yandan millete hizmet etmelerini, milletin dertlerini, sorunlarını çözmelerini, diğer yandan da vesayet odaklarını temizlemelerini isteyen Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: "Artık hiçbir şey olmaz demeyin. Çünkü bu topraklar çok dinamik, bu bölge üzerinde hesabı olanlar çok. O yüzden uyanık olmak mecburiyetindeyiz. Her an her şeye hazır olarak hedeflerimizden zerre kadar sapmadan, yorulmadan yolumuza devam edeceğiz."


"HİÇ KİMSE BİZE DERS VERMEYE KALKMASIN"

FETÖ'nün kapalı bir örgüt olduğunu, bu nedenle de örgütteki ilişkileri ortaya çıkartmanın çok kolay olmayacağını vurgulayan Yıldırım, "En yakınınızda olabilir. Damarlarınızın içerindeki mikroptur bunlar. Bu mikropları tek tek bulup çıkartacağız, vücudumuzu temizleyeceğiz. Bunun için hiç kimse bize ders vermeye kalkmasın. Dostlarımız darbeyi bir kenara bıraktılar, 'ama bunları fazla hırpalamayın'… Kardeşim yaşananları gördün mü, bu milletin halini gördün mü, çocukların halini gördün mü?" dedi.


"SABIRLA KORUK ÜZÜM OLUR"

Türkiye'yi bilgi toplumuna dönüştürecek her projeye destek vereceklerine işaret eden Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kendinizi geliştirirken diğer yandan da siyasete aktif katılımlarınızı devam ettirmenizi istiyorum. Bilimde de siyasette de tarihte de sosyal ilişkilerde de iletişime açık, donanım sahibi gençler olarak yetişmeniz biçim çok önemli. Ancak hayatın en önemli gerçeklerinden birinin sabır olduğunu unutmayın. Sabırla koruk üzüm olur. Sadece hissiyatla, sadece duygularınızla değil, bilim çağında aklınızla mukayese gücünüzle, analiz yeteneğinizle kabiliyetinizi artırarak var olmaya devam edebilirsiniz. Dar alanda oynanan oyunlar, kısır düşünceler, boş tartışmalardan daima uzak durun. Bu ülke sabırla sizin yetişmenizi, emaneti devralmanızı bekliyor. Sizden öncekiler birçok yanlışla yüzleşti, sayısız yanlışlarla sınandılar, sizin ve sizden sonraki nesillerin bu tür yanlışlarla sınanmaması için var gücümüzle çalışıyoruz. Artık Türkiye'de kaybolan yıllar, kayıp nesiller olmasın diye uğraşıyoruz."