Ankara’dan İstanbul’daki aday tanıtım toplantısına giden Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Çetin ÖzAçıkgöz Düzce’ye uğradı. Genel Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Öğünç, Hasan Güral, İstanbul Milletvekili Adayı Fazlı Şahin ile birlikte Çetin,  Düzce İl Başkanı Ramazan Usta ve Düzce Milletvekili Adayı Savaş Erzincanoğlu ile buluştu. 7 Haziran genel seçimlerine ilişkin konuşan Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Çetin ÖzAçıkgöz, yüzde 10 barajı ile ilgili düşüncelerini aktardı.

BİZİM TESİSLERİMİZİ SATA SATA BİTİREMEDİLER

ÖzAçıkgöz, “Türkiye’de 209 tane büyük devasa baraj vardır.192’nin altında bizim doğal liderimiz Süleyman Demirel’in imzası yatar. Eğer seçimle ilgili baraj deniyorsa pek fazla durmuyoruz. Daime iktidara odaklanmışızdır. Bizim iktidarımızda yaptığımız tesisleri sata sata bitiremediler. Çok iyi iktidar oluruz muhalefeti beceremeyiz. Yüzde 10’u aşıp muhalefet olmak bizim harcımız değil.” dedi.

SEÇMENİN OYU MECLİSE YANSIMIYOR

13 yıldır iktidarı olan AK Parti’nin 2002 yılında yüzde 10’luk barajı indirme vaadini hatırlatan ÖzAçıkgöz, sözlerine şu şekilde devam etti:“Bu barajın indirilmesi doğru yol dışında pek çok muhalefeti ilgilendiriyor. Seçmenin oyu parlamentoya yansımıyor. Pek çok sıkıntının nedeni de budur. Düzeltilmesini bekliyoruz. “

İTTİFAK MİSYONUMUZA UYMADI

Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Çetin ÖzAçıkgöz, partilerin ittifak yapması ile ilgili de görüşlerini paylaştı. “Bizimle de temas içinde oldular. Doğru Yol Partisi’nin ismi olmadan seçimlere girmemizi istediler. Bu bizim misyonumuza uygun değil. Meclise girmek bizim şahsımız açısından önemli değil, önemli olan Doğru Yol Partisinin misyonu ve vizyonun ayakta durması. İki parti ittifak yapmış oldular. Ama bizim partimize katılanlar oldu. Onun ismini vermek şimdi doğru olmaz. Sürpriz olsun.”ÖzAçıkgöz ayrıca AK Parti’nin bu seçimde oy kaybı yaşayacağını vurguladı.

Haber;S.KAŞKIR