Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici,  Partisinin Düzce il teşkilatının bir otelde düzenlediği iftar programına katıldı. Oruçların açılmasının ardından gündeme ilişkin açıklamalar yapan Destici, Ramazan ayını buruk bir şekilde geçirdiklerini dile getirdi.

Terörle mücadele topyekün yapılmalıdır

PKK terör örgütünün, ramazan ayı demeden haince eylemlerine devam ettiğini söyleyen BBP Genel Başkanı Destici, terör örgütüyle topyekun mücadele edilmesi gerektiğini savundu.

Destici,"Terörle mücadele topyekün yapılmalıdır. Mehmetçiğimiz, o bölgede kahramanca mücadele ederken bu hainlerin uzantıları mecliste, bürokratik ve idari kadrolarda oturmaya devam ederlerse bu iş bitmez. Eğer PKK ve terörle mücadeleden bahsediliyorsa ne pahasına olursa olsun hiç kimsenin sözü dinlenmeden, Kandil'in mutlaka yok edilmesi lazım. Biz burada iftar yaparken, Türkmendağı'nda kardeşlerimiz ağır Rus bombardımanı altında işgal ediliyorlar. Buna göz yummamız söz konusu olamaz. Hükümet buna el atmalıdır."diye konuştu.

'Artık gereğini yapın ve bunlara fırsat vermeyin”

“Bu milletin buna tahammül edecek sabrı kalmamıştır.” Diyen Destici, hükümete seslendi:

“ Onun için Türkiye'yi yönetenlere diyoruz ki, 'Artık gereğini yapın ve bunlara fırsat vermeyin.' Yani bir belediye başkanı, bir belediye meclis üyesi, bir milletvekili, nasıl olur da PKK'lı bir teröristin, canlı bombanın cenazesine katılır, tabutunu taşıyıp, ertesi gün hala o koltukta oturmaya nasıl devam eder. Bizim kabul etmediğimiz bizim isyan ettiğimiz nokta burasıdır.?”

“Başkanlık sistemi Amerika modelinde olmamalıdır”

Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, konuyla ilgili görüşlerini şöyle paylaştı: "Başkanlık sistemi Amerika modelinde olmamalıdır. Eğer böyle olacaksa desteklemiyoruz. Biz parti olarak da buna imza atmayız."

“Ciddi duruş sergileyemiyoruz”

Hükümetin dış politikasını eleştiren Genel Başkan Destici, Türkiye'nin Avrupa tarafından alınan bazı kararlarda ciddi duruş sergilemediğini öne sürdü.

“Benim Memleketim Sapıklar Ülkesi Gibi Gösterilemez”

Destici, İstanbul'da yapılacak olan Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transseksüel' yürüyüşü hakkında ise sert konuştu:

“Burası Türkiye, burası Müslüman bir ülke. Devlete, yönetenlere ben de buradan sesleniyorum. Sizler, bu muhafazakar kesim bu dindar kesimin Türkiye'de temsilcisi olduğunuz iddiasıyla oy istediniz ve iktidara geldiniz. Eğer o yürüyüşe müsaade ederseniz size oy veren inançlı kesimlere ihanet etmiş olursunuz. Bakalım göreceğiz bu ihaneti yapacak mısınız, yapmayacak mısınız Sapıklığın adı, ahlaksızlığın adı özgürlük olamaz. Gitsinler yürüyüşü nerede yapacaklarsa yapsınlar, benim memleketimde yapamazlar. Benim memleketim bir sapıklar ülkesi gibi gösterilemez.”

Haber;s.kaşkır