Bir dizi temaslarda bulunmak ve partililerle bir araya gelmek için Düzce'ye gelen AK Parti Tanıtım ve Medya'dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal saat 10:15 sıralarında Düzce Gişeleri'nde karşılandı. Kalabalık bir konvoy eşliğinde ilk olarak Düzce Valiliği'ni ziyaret eden Ünal, burada Vali Dr. Zülkif Dağlı tarafından kapıda karşılandı.

Valilik ziyaretinde Ünal'a AK Parti Düzce Milletvekilleri Fahri Çakır ve Ayşe Keşir, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, AK Partili İl Genel Meclis Başkanı Ayfer Yılmaz ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı ve 4. sıra Belediye Meclis Üyesi Adayı Güler Güneş Çakıroğlu da eşlik etti.




 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme öncesi Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Ünal ve beraberindeki heyetin bir sonraki durağı Düzce Belediyesi oldu. Düzce Belediyesi önünde Başkan Dursun Ay ve başkan yardımcıları tarafından çiçeklerle karşılanan Ünal, makamda Düzce'de belediye eliyle yürütülen çalışma ve projelere ilişkin Başkan Ay'dan bilgiler aldı.



"O günden sonra Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmadı"
Burada basına açıklamalarda bulunan Ünal, AK Parti olarak 16 yılda 14. seçime girmeye hazırlandıklarını belirtti ve şöyle devam etti:

"Herhalde Dünya Siyasî Tarihi’nde, 16 yılda 13 seçim kazanan ve yeni bir seçime hazırlanan başka bir siyasi parti yoktur. Girdiğimiz her seçimde de milletimizin teveccühünü kazandık hamdolsun. Milletimiz bizi onayladı ve sandıkta yetki verdi. Bu yetki bize verilirken, biz de verdiğimiz her sözü yerine getirdik. Eskiden hükümetler gelir geçer, ancak sıkıntılar aynı kalırdı. Hükümetler değişir ülkenin sıkıntısı değişmezdi. 2002’da Ak Parti’nin iktidar olmasıyla, hatta 2001’de AK Parti’nin kurulmasıyla, Genel Başkanımızın söylediği bir cümle var. "Bugün AK Parti’nin doğum günüdür ve artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi. Gerçekten o günden sonra Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmadı. 2002’de AK Parti iktidara geldi ve o günden bu güne kadar Türkiye’nin çözülmedik sorunu kalmadı."


 

Sözü yerel seçimlere getiren Ünal, bu süreçte hem vatandaşların hem de şehirlerin talep ve ihtiyaçları olduğuna dikkat çekti.


 

"Kendi iç sorunlarını çözemeyen CHP ülkeyi yönetemez
"
Ünal, "Toplumsal ihtiyaç ve talepleri karşılamak, siyasetin asli görevidir. Burada şu soruyu sormak gerekiyor. ‘Sorun çözme kapasitesi olan, AK Parti dışında, Cumhur İttifakı dışında, CHP’nin veya diğer siyasi partilerin bir sorun çözme kapasitesi var mı?’ Yok. Televizyonlarda izlemişsinizdir, haberlerde görmüşsünüzdür. CHP’deki belediyelerde değişen bir şey yok. Bugün İstanbul’a baktığınızda, nasıl ki 1992-1993’te, çöp çukur, çamur, susuzluk, hava kirliliği vardı. Bugün İstanbul’da bakıyorsunuz, CHP'nin olduğu yerlerde hala çöpler sokaklarda duruyor. CHP Türkiye’nin eski, kötü ve terkettiği her şeyi hala olduğu yerlerde yaşatıyor. Kendi iç sorunlarını çözemeyen CHP’nin ülkeyi yönetmesi söz konusu değildir."

"15 Temmuz’a tiyatro diyenler Millet İttifakı lafını hal etmiyor"

CHP ve İYİ Parti'nin parçası olduğu "Millet İttifakı"na ise isim üzerinden eleştirilerde bulunan Ünal, "Bu ismi hak etmiyorlar. Neden? Çünkü biz şuna bakıyoruz. Bu millet 15 Temmuz gecesi devletini, bağımsızlığını ve bayrağını muhafaza etti. 15 Temmuz’dan sonra Cumhurbaşkanımızın "PKK, DEAŞ topunuz gelin" dediği 4 terör örgütüyle kim konuştu? 15 Temmuz’a tiyatro diyenler Millet İttifakı lafını hal etmiyor. Milletin seçtiği meşru hükümeti millet söz konusu olduğunda desteklemiyorlar. PKK'nın uzantısı olan HDP ile ittifak yapan ve kendi meclis listesine koyan CHP'dir. HDP kendi iradesiyle siyaset yapmadığı için yaptığı işe biz siyaset demiyoruz. Siyaset iradeyle yapılır. Böyle bir yapıyla ittifak yapan CHP ve İYİ Parti'nin 'Millet' ismini haketmediğini düşünüyoruz."

"Biz AK Parti ve MHP olarak genelge yayınladık"
"Bağımsızlığına, özgürlüğünü hakkıyla sahip çıkmama işine bu aziz millet zillettir." diyen Ünal, şöyle devam etti:

"Kendi içlerinde mücadele etmekten, rant kavgası vermekten dışarı çıkmaya vakit bulamıyorlar. Bizler sahadayız, il il dolaşıyoruz. Soruyorum bu partiler nerede? Siyaset nasıl yapılır, bunu da gösteriyoruz. Biz bir AK Parti ve MHP olarak genelge yayınladık. AK Parti ve MHP, ittifak yapmadığı illerde birbirleriyle ilgili hiçbir şekilde eleştiri dahi yapmayacak. Ne yapacaklar projelerini açıklayacaklar. Buna çok büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Çözüm önerisi ve projelerimizle konuşuyoruz. Birbirlerinin aleyhine hiçbir şekilde eleştiri yapmıyorlar."

"Asıl anket sandıkta olacak"
Millet İttifakı'nın anketlerde önde olduğu söylemlerini de değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız da açıkladı. Maalesef birileri anketleri bir operasyon haline getiriyor. Sonuçları manipülatif bir şekilde yayınlıyorlar. Asıl anket seçimde sandıkta olacak."

"Belediye başkanına "Şu çalışmaları yap" diyoruz"
AK Parti'nin anket çalışmasına ilişkin de bilgiler veren Ünal, şunları kaydetti:

"3 ayrı anket firmasıyla çalışırız. Strateji ekibimizle anketleri değerlendiririz. Biz hangi ilde ne durumdayız bunlaın hepsini biliyoruz. Düzce'de yaptığımız ankette belediye çalışmaları ile ilgili talepler, ihtiyaçlar, sorunlar, sıkıntılar nedir bunlara bakıyoruz. Bu taleplerin giderilmesi için belediye başkanına "Şu çalışmaları yap" diyoruz."

"İttifaka zarar vermemek adına çok hassas davranıyoruz"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, şöyle devam etti:

"Düzce'de diğer partilerin çalışmalarını gördünüz mü, yok. Peki nasıl oluyorsa bu anketlerde önde gözüküyorsunuz. Düzce'de daha önce AK Parti listelerinde görülmüş birçok şahıs CHP de. Centilmenlik anlaşmanızda bunlar geçerli mi? Cumhur İttifakı'nın en temel centilmenliği şudur; bizde eğer bir sıkıntı varsa MHP Genel Merkezi bize iletiyor, başka bir sıkıntı varsa AK Parti Genel Merkezi MHP'ye iletiyor. Bu ittifaka zarar vermemek adına çok hassas davranıyoruz. Bunları il düzeyinde değil genel merkez düzeyinde arkadaşlarımız bize iletiyor. 2 genel merkezde istişare edip sonra sahaya gösteriyor. Biz sorun odaklı değil çözüm odaklı çalışıyoruz."

Genel Başkan Yardımcısı Ünal, öğleden sonra ise Düzceli esnaf ve vatandaşla bir araya gelecek. Vatandaşlarla görüştükten sonra AK Parti Seçim Bürosu’nun açılışını gerçekleştirecek olan Ünal, daha sonra Karabük’e gitmek üzere Düzce’den ayrılacak.

Haber: C.ÜSTÜNER