31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kala, ülke siyasetinin birçok önemli ismini ağırlayan Düzce’ye ziyaretçi akını devam ediyor. Bu kapsamda son olarak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Düzce’yi ziyaret etti.

CHP Düzce İl Binası’na gelerek, İl Başkanı İlhan Duru ve partililerle buluşan Kaya, ardından basın mensuplarının karşısına geçti.

Toplantının başında konuşan CHP Düzce İl Başkanı İlhan Duru, partililere misafirlerini tanıtarak sözü, Kaya’ya bıraktı.

“Halkın iradesi yok sayıldı”
Düzce’de bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek sözlerine başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Düzce’nin AK Parti’ye verdiği desteğe değinerek şunları söyledi:

“Türkiye siyasetinin yeniden şekilleneceği döneme 22 gün kaldı. 31 Mart akşamı, Türkiye’de bir başka baharın müjdesini hep birlikte alacağız. Düzce bu güne kadar siyasal iktidarın yanı başında durdu. Kendi çıkarları için durdu ve yeni il olmuş Düzce’mizin daha da gelişmesi için hem genel, hem yerel alanda, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yanında oldu. 2014 yerel seçimlerinde yüzde 54.5 oy oranıyla bir belediye başkanı seçti ama halkın seçtiği belediye başkanını, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel başkanı görevden aldı. Halk seçti ama halkın iradesi yok sayıldı.”

“Düzce’nin hangi sorunları çözüldü?”
AK Parti’nin Düzce’de aldığı desteğe gerekli karşılığı veremediğini ifade eden Kaya şu ifadeleri kullandı:

“Birçok yerde yüzde 50 üzeri oy almasına rağmen, Düzce’nin hangi sorunları çözüldü? Bu soruyu hem kendimize, hem de Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticilerine sormamız lazım. Düzce ve ilçelerinde sorunların katlanarak büyüdüğünü hep birlikte yaşayarak gördük. Bugün baktığımızda Adalet ve Kalkınma Partisi Düzce Halkı’nın desteğini hak etmiş mi, etmemiş mi? Bize göre yaptıklarıyla, hak etmediği görünüyor.”

“Belediyecilik yol yapmak değildir”

Şehirde yaşanan sorunları ve bu sorunların çözülememiş olmasını eleştiren Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Düzce’nin eskiden Yeşil Düzce olarak adlandırılmasını da hatırlatarak şunları kaydetti:

“Yol yaptık diyorlar, yaptıkları yol her 6 ayda bir çöküyor. Bunu siz bizzat yaşıyorsunuz. Sürekli yamadıkları yollar artık dikiş tutmuyor. Bir elbiseye sürekli yama yaparsanız, artık o elbisede yama yapacak yer kalmaz. Rant için yaptıkları yollar sürekli bozuluyor. Belediyecilik yol yapmak değildir. Artık işi hakkıyla yapanların, halka hizmeti görev bilenlerin göreve getirilme zamanı gelmiştir.”

“Düzce Halkı, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne muhtaç değil”
31 Mart sonrasında Düzce Halkının yeniden mutluluğa ereceği iddiasında bulunan Kaya, tüm vatandaşları yanlarında görmek istediklerini dile getirerek şöyle konuştu:

“Adalet ve Kalkınma Partisi’ne ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy veren yurttaşlarımızla biz kol kola, omuz omuza, Türkiye sevdasıyla, Düzce sevdasıyla yolumuza devam etmek istiyoruz. 31 Mart Düzce Halkı’nın yeniden mutluluğa ereceği, Beton Düzce’den Yeşil Düzce’ye dönüşeceğimiz bir gün olacak. Düzce Halkı, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne muhtaç değil. Millet İttifakı’nın adayları, millete karşı duydukları sorumlulukla, millete sahip çıkacaklar. Biz bu konudaki çalışmalarda sizleri yanımızda görmek istiyoruz.”

Açıklamanın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP Düzce İl Başkanı İlhan Duru, CHP Merkez İlçe Başkanı Alaettin Duran ve partililer bir araya gelerek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ