Ak Parti İl başkanı Metin Kaşıkoğlu’nun il danışma toplantısında ortaya attığı “Süper toto”dan vekil benzetmesi Ak Parti’yi karıştırdı. Konuya ilişkin ilk açıklama Milletvekilli Fevai Arslan’dan geldi. Arslan, “muhatabı ben değildim” dedi. Milletvekili İbrahim Korkmaz ise çok tartışılan açıklamaya karşı esti gürledi. Korkmaz, açıklamayı “talihsizlik” olarak yorumladı ve Kaşıkoğlu’nun açıklamasının genel merkezin hoş karşılamayacağını belirtti. Korkmaz, küfreden ve seçilmemde teşkilatın katkısı yok diyen vekili Kaşıkoğlu’nun açıklaması gerektiğini söyledi.


BÖYLE BİR ŞEY DİL SÜRÇMESİ DEĞİLSE AKIL TUTULMASIDIR!


Korkmaz,“ Süper toto”dan vekil hiç hoş bir laf değil. Keşke ortada söylenmeseydi. Bunu bir kere İl Başkanına sorun kimi kastettiniz diye! Bunlar AK Parti disiplinine geleneğimize yakışan laflar değil. Ben bu konuşmayı hiç hoş karşılamadım genel merkezde hiç hoş karşılamayacaktır. Bir kere siz kimi orada hangi konuma sokuyorsunuz. Süper toto oynayan kim? Bu kuponları dolduran kim? belli kim olduğu… Bu merci bugün Türkiye’nin Cumhurbaşkanı. Böyle bir şey dil sürçmesi değilse akıl tutulmasıdır. Böyle bir hezeyanı keşke il başkanı sarf etmeseydi. AK Parti teşkilatlarına küfür etmeye kimsenin haddi değil. AK Parti Türkiye’nin %50’sinden fazlasını temsil eden, Türkiye’nin yüzde 70’ni kucaklayabilecek bir partidir. Hiç kimse bu partiye söz söyleyemez. Buna ne aklı nede gücü yeter! Eğer böyle biri varsa böyle bir ahlaksızlığı işleyen biri varsa il Başkanının bunu açıklaması gerekir.” dedi.


BİR İNSANIN TEŞKİLATIMIZDA OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM


Bu sözleri üzerine alınmadığını dile getiren Korkmaz, sözlerine şu şekilde devam etti:


“Bu lafları üzerime alınmak için ortada hiçbir neden yok. Ama biz bu lafın takipçisi olacak olanlarız. Hiç kimse bizim teşkilatlarımıza böyle bir ahlaksızlığı yapmaz. Eğer böyle biri varsa il başkanı bunu basının önünde nasıl konuşmuşsa yine ortaya açıklaması gerekir. Keşke konuşmasaydı. Ben böyle bir insanın teşkilatımızda olduğunu düşünmüyorum. Eğer böyle bir insan yoksa ve bu dil sürçmesiyse bunun hesabını herkes ben dahil olmak üzere genel merkezde verecek demektir. Düzce kavgayla anılan bir yer olmaması gerekir. Ama geçmişten beri Düzce’deki siyasi hayata baktığımızda herkes şunu söylüyor : “Düzce kavga kavga…” O zaman şöyle de bakmamız gerekir. Geçmişten beri bu siyasette etkin rol oynayan kimler? Kavgaların fotosu çektiğinizde ortak nokta kim? her dönemde kavga sıkıntı var mı?


GENEL MERKEZ GEREĞİNİ YAPAR!


Sözlerine sert ifadelerle devam eden Korkmaz, genel merkezin gereğini yapacağını belirtti.

Korkmaz, “Teşkilatlarımıza küfretmek kimsenin haddi değildir. Küfretti demekte kimsenin haddi değildir. Herkes haddi bilsin herkes attığı adımı bilsin. Herkes söylediği lafın nereye gittiğini bilsin. Yapamıyorsanız çekip gidersiniz. Bu bir paranoyadır. Bu artık sınır tanımazlıktır. Genel merkezde bunun gereğini yapar. Bizdeki sistem bellidir. Tak diye adamın üstü çizilir. Bir daha hiçbir ortamda anılmaz.” dedi.

 

HABER:S.KAŞKIR