AK Parti’de Merkez İlçe Kongresi öncesinde Genel merkezin aday seçimi konusundaki müdahalesi hala tartışılırken, merkez ilçe başkanlığı için adaylığını açıklayan 9 isimden Genel merkez Durmuş Arslan’ı seçmişti. Bugün yapılan toplantıya aday belirlemedeki süreç anlatılarak genel merkezin neden aday belirlemeye müdahale ettiği konusuna da açıklık getirildi. Toplantıya, Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin ve genel merkezde mülakata katılan diğer merkez ilçe adayları katıldı. Toplantıda konuşan İl Başkanı Mustafa Yılmaz, kongre sürecinden söz ederken üç ilçede aday belirleme çalışmalarının sona erdiğini belirtti.

Yılmaz, “ Biliyorsunuz partinin 4. Olağan kongre dönemi başladı bu süreç içerisinde sizlerin de yakında izlediği üzere ilçelerimiz ile ilgili aday tespit çalışmalarımız oldu. Geçen hafta Çarşamba günü 3 ilçemiz ile ilgili aday tespitleri sonuçlanmış oldu. Akçakoca mevcut ilçe başkanı Mustafa Ezer görevini devam ediyor. Yığılca’da 3 dönemdir ilçe başkanlığı yapan Muzaffer Yılmaz’ın görev süresinin dolması nedeni ile Muzaffer Yiğit arkadaşımız kongreye girecek aday olarak.” Dedi.

Yılmaz, genel merkezin adaylık sürecine müdahalesiyle ilgili tartışmalara da açıklık getirirken, genel merkezin bu süreçle ilgili daha önceki dönemlerde yapılan seçimleri çok uygun görmediğini ve parti içi küskünlükleri istemediğini ifade etti.

Yılmaz, “ Düzce merkezde biliyorsunuz mevcut ilçe başkanımız aday olmayacağını açıklaması üzerine aday olmayı düşünen arkadaşlarımız hakikaten aylardır bir mücadele içerisine girdiler. Son süreçte de aday adaylarımızın sayısı 9’a çıkmıştı. Biliyorsunuz genel merkezimiz bu süreçle ilgili daha önceki dönemlerde yapılan seçimleri çok uygun görmedi. çünkü bu süreçlerde yaşanan çekişmelere partimize zarar veriyordu. Parti içindeki küskünlüklere sebebiyet verdi. Ak parti bugün Türkiye’nin seçmen kitlesini yüzde 50’ni temsil eden parti olarak bu küskünlüklerin olmasını istemiyor. Bu anlamda da genel merkezimiz bu adayları uzlaştırarak oradan ortak bir aday tespiti yaptı ve Düzce merkez için Durmuş Arslan’ı belirledi. Diğer arkadaşlarımızda aramızda bugün birlikte basın açıklaması yapmayı uygun gördük. Bütün arkadaşlarımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Kavga gürültü olmadan bu sürecin sonuna geldik. Pazar gün düzce merkezimizin kongresini Durmuş Arslan adaylığında yapacağız.” Şeklinde konuştu.

Her kongre döneminde genel merkezin çeşitli önerileri olduğunu da anlatan Yılmaz, bu dönem özellikle muhtarların aday olarak alınmaması ile ilgili temenni olduğunu, Bunun yanında il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyelerinin seçilememesi ile ilgili bir zorunlulukları olmadığını belirtti.

Haber; H. İŞCAN