AK Parti Genel Merkezi, çok sayıda aday adayı başvurusu yapılan Gölyaka ve Gümüşova ilçe teşkilatları için kararını verdi.

20 Temmuz’da AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Bölge Koordinatörü Hacı Turan ile İl Koordinatörü Hüseyin Devecioğlu’nun katılımıyla iki ilçe için yapılan temayül yoklamalarının ardından aday adaylarını değerlendirmeye alan partinin üst yönetimi, genel merkezde hazır bulunan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin’e kararı bildirdi. Bir dizi ziyaret ve görüşmelerde bulunmak üzere bir süredir Ankara’da bulunan Keskin’e bugün aday isimleri verildi.

Gölyaka’da dikkat çeken gelişme
Buna göre; Gümüşova İlçe Başkanlığı için Cihan Ünal belirlenirken, Gölyaka’da dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Aday adayı olan isimler arasında yer alan Salih Bal’ın aday gösterileceğine kesin gözüyle bakılırken, parti üst yönetimi, farklı bir yöntem izledi. Gölyaka İlçe Başkanlığı koltuğunu oturacak ismi temayüle katılan aday adayları arasından seçmedi. Genel merkez, parti yönetimindeki bir ismi ilçe başkanlığına getirme kararı aldı. AK Parti Düzce Gençlik Kolları Başkanı Fazlı Koç Gölyaka İlçe Teşkilatı Kongresi’ne tek aday olarak girerek, yeni ilçe başkanı olacak.

Gümüşova’da 5, Gölyaka’da 6 talip vardı
Düzce’de sadece Gölyaka ve Gümüşova’da alınan değişim kararı sonrası çok sayıda partili başkanlık koltuğuna talip olmuştu. Gümüşova İlçe Başkanlığı için Cihan Ünal, Burhan Çakır, Engin Mardi, İbrahim Çalışkan ve Ufuk Altuntaş aday adayı olurken, Gölyaka İlçe Başkanlığı için ise Alican Dursun, Abdullah Yıldız, Orhan Kandemir, Onur Kabak, Muzaffer Atabaş ve Salih Bal adaylık yarışına girmişti.

Geçtiğimiz hafta yapılan temayül yoklamasına katılanlar, kendilerine dağıtılan formlara ilçe başkanı olarak görmek istediği 3 ismi yazarken, yapılan temayül yoklamasının ardından Genel Merkez, Gümüşova için Cihan Ünal, Gölyaka için ise Fazlı Koç diyerek kongrelerde seçilecek listeyi belirlemiş oldu.

Haber: C. ÜSTÜNER