MHP Ankara Milletvekili Mustafa Erdem Gümüşova Belediyesi’nin düzenlediği bir etkinliğe katılmak için Düzce’ye geldi. Ziyareti kapsamında teşkilat binasında İl başkanı Abdullah Danışmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle biraya gelen Mustafa Erdem yaklaşan yerel seçimler için izlenecek yol haritası üzerine bilgi alışverişinde bulundu.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erdem, Düzce’de 2014 yerel seçimler için ciddi bir çalışma içinde olduklarını ve 11 belediyenin 11’ni de almak istediklerini belirtti. Erdem’in konuşmasında ağırlık olarak dershanelerin kapatılması süreci vardı.

Dershanelerin bir ihtiyaç ürünü olduğunu ifade eden Erdem, eğitim sistemindeki bozukluklarla olmazsa olmaz hale getirilen dershanelerin şartlar düzeltilmeden kaldırılmasını doğru bulmadıklarını dile getirdi.
Erdem, “11 yıllık iktidarda kaldırmadığı bugün son hızla kamunun önünde taşındığına işaret etmek isterim. 2002 yılında 2000lerdeki dershane sayısı AKP iktidarında 4 bin 500lere çıkmış durumda. Eğer eğitim alanında dershanelere muhtaç etmediyseniz bu sayılara çıktı. Demek ki siz bu ülkenin çocuklarını dershaneler muhtaç hale getirip eğitim kurumlarına yapmaz haline getirdiniz. Gelecekte kaldırılacak diye düşünseniz de şartlar düzletilmeden kaldırılmayı doğru bulmuyoruz.” dedi.

Dershaneler ve öğrenci evi tartışmasının sanal bir gündem yaratmak için ortaya atıldığını savunan Erdem, “PKK ile yapılan pazarlıkların özünü kapatmak adına gündeme getirilmiştir” dedi.
Erdem, “İktidar partisi bazı şeyleri gündeme getirerek kapatma unsusu olarak kullanıyor. Demokratikleşme paketiyle benim bacılarımın başörtüsü PKK’ya pazarlıkta bahçe vazifesi gördü. Burada dershanelerin ve öğrenci evlerinin hiçbir gerekçe yokken sanal bir gündem yaratmakta PKK ile yapılan açılım var. “dedi.

Haber: S. KAŞKIR