Düzce'de özellikle köylerin eksiklerinin giderilmesi için çalışmalar yürüten Düzce İl Özel İdaresi'nde aylardır yaşanan genel sekreterlik krizi hala çözülemedi.

Tozan, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmıştı
Bilindiği gibi 7 Aralık 2016 tarihinde Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınırken yerine vekaleten Gümüşova Kaymakamı İsmail Sündük getirildi.

Selim Metin göreve getirilmedi
O günlerde İl Genel Sekreter Yardımcısı Selim Metin'in genel sekreterliğe atanmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak AK Parti cephesinde yaşanan anlaşmazlık sonucu Metin göreve getirilmedi. Başka atama da yapılmayınca İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği makamı 23 aydır vekaletle yönetiliyor.

Tozan neden görevden alındı?
Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in bacanağı olan eski genel sekreter Muharrem Tozan, uzman olarak özel idarede görev yapmaya devam ederken, ne gerekçeyle görevden alındığına ilişkin kamuoyuyla hiçbir bilgi paylaşılmamıştı. Dönemin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile brifing konusunda ters düşmesinin Tozan'ın koltuğundan olmasına neden olduğu iddia edilmişti.

2 yıldır atama yapılamadı
Bu bu gelişmeler ışığında Düzce'ye hizmet noktasında büyük önem taşıyan bir kurumun başına hala atama yapılmaması eleştirileri de beraberinde getirdi. Yaklaşık 2 yıldır vekaleten sürdürülen genel sekreterliğe il genel meclisi üyelerinin de seçileceği 31 Mart 2019 tarihindeki yerel seçimler öncesi atama yapılacağı açıklandı.

Keskin'den açıklama: Seçimler öncesi asaleten atama yapılacak
Konuya ilişkin haber merkezimize özel açıklamalarda bulunan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, AK Parti Düzce Milletvekilleri Fahri Çakır ve Ayşe Keşir ile genel sekreterlik ataması için istişarelerinin devam ettiğini söyledi. Söz konusu makama en uygun ismin getirilmesi için sürecin uzadığına işaret eden Keskin, yerel seçimlerden önce Düzce İl Özel İdare Genel Sekreterliği makamına asaleten atama yapılacağını belirtti.

Sadullah Ünsal ne yazmıştı? Linke tıklayın!
http://www.oncurtv.com/vekil-degil-asil-yoneticiler-istiyoruz-makale,118678.html