Milliyetçi Hareket Partisi dün İstanbul’da yapılan 3. etap aday takdim toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Akçakoca Belediye Başkan Adayı Okan Yanmaz, Çilimli Adayı Hakan Kalkan, Yığılca Adayı Savaş Öztürk ve Beyköy Adayı Ömer Altınok kamuoyuna açıklandı. Böylelikle daha önceden açıklanan Gölyaka Belediye Başkan Adayı Murat Altundal ile bir dönem daha Gümüşova’da devam kararı alınan Mevcut Başkan Ahmet Bostancıoğlu ile birlikte MHP, ilçe ve belde başkan adaylarını büyük oranda belirledi. Düzce merkez ile 1 ilçe ve 2 beldede aday çalışmaların devam ettiğini belirten Danışmaz, hafta sonuna kadar isimlerin büyük oranda netlik kazanacağı söyledi.

Dün İstanbul’daki aday tanıtım toplantısında Düzce merkez adaylığı için Ömer Küçük, Konuralp için İbrahim Aykut’un Devlet Bahçeli tarafından açıklanmamasını ise Danışmaz kesin bir kararın olmadığını görüşmelerin son noktaya geldiğini söyledi.

Düzce’de yapılan son anket çalışmasını da değerlendiren Danışmaz, Düzce halkının bu dönem AK Parti’ye gereken dersi vereceğini söyledi.

Danışmaz, “Türkiye genelinde yapılan ankete Mehmet Keleş'li AK Parti yüzde 45, MHP ise yüzde 35 çıktı. Bu da halkın iktidar hükümetinin yaptığı açılım sürecinde sıkıntıda olduğu ve hükümete bu söylemlerde bir ders verme kanaatine vardı. Kendi belediye başkanı hakkında iddialar atılan adayın bugün tekrar gösterilmesine tepki olarak onlara ders vermek adına MHP’ye yöneldiği gözlemleniyor” diye konuştu.
Keleş'in “Can düşmanım” dediği ve hakkında 33 soruşturma dosyası olduğu iddiasını ortaya atan Kaşıkoğlu’nun yeniden biraraya gelmesini ise “Biraz utanma olması gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde yorumladı.

Haber: S. KAŞKIR