30 Mart'ın ezeli rakipleri Mehmet Keleş ve Ömer Küçük seçimlerin ardından ilk kez biraraya geldi. Seçim yarışının galibi olarak başkanlık koltuğuna oturan Mehmet Keleş, "Hayırlı olsun" ziyareti kapsamında bugün en güçlü rakibi olan Ömer Küçük ve MHP Teşkilatı'nı makamında ağırladı. MHP heyetini, makam odasının kapısında karşılayarak hepsiyle tokalaşan Başkan Keleş, Ömer Küçük ile ise kucaklaştı.

 



Keleş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken mecliste MHP'li üyelerin de yer almasına sevindiğini söyledi.



Keleş, "Bütün kadro burada olmanızdan büyük memnuniyet duyuyorum. İyi bir yarış oldu, hiçbir olumsuzluk olmadı. Sonuç itibariyle seçim seçimdir. Belli kural ve kaideler içerisinde yürüyor. Ömer abi zaten yıllardan beri bildiğimiz, tanıdığımız bir dostumuz, abimiz, arkadaşımız. Yine sayın başkanımıaz (Abdullah Danışmaz) , ilçe başkanlarımız da o şekilde. Şimdi belediye meclisinde MHP'den gelmiş kardeşlerimiz var. Hakikaten ben onların kazanmasına da çok seviniyorum açıkcası. Düzce'ye çok ciddi katkıları olacak." dedi.


 

Kazanmak kolay, devralmak zor!

Yeni dönemde Düzce'de hayata geçirmeyi planladığı çalışmalar hakkında da MHP heyetine bilgiler veren Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, sözü daha sonra kurumun borçlarına getirdi ve "Borçsuz belediye yok" dedi.



Keleş, "İşimiz gerçekten zor, Düzce'nin ihtiyaçları gerçekten çok fazla ama imkanlar çok kısıtlı. Belediyeler yerel yönetim açısından çok zor bu işleri yürütebilcek kurumlar. Devlet maalesef belediyelere bu konuda çok fazla cömert davranmıyor. Belediyelerin tamamı borçlu, yani borçsuz belediye bulmak mümkün değil. Düzce Belediyesi de borçlu bir belediye... Son dönemde maalesef bunlar biraz daha arttırılmış. Belediyeyi kazanmak belki kolay ama devralmak daha zor. Hepinizin tecrübelerinden katkılanmak istiyoruz. Belki seçim kazanılamadı Ömer abiden de herzaman katkılarını bekliyoruz. Belediye Meclisine ismi yazılmış ama listeye girememiş yada seçimi kazanamayan arkadaşlarımızı da biz gönüllü meclis üyemiz olarak kabul ediyoruz. 



Birlik ve beraberlik vurgusu


Keleş'in konuşmasının ardından söz alan MHP Adayı Ömer Küçük, Keleş'in birlik ve beraberlik mesajlarından mutluluk duyduğunu, içinde su serpildiğini ifade etti.



Küçük, "Arkadaşlarımızın, üyelerimizin en azından söylemlerini dikkate alacağınızı duymak içimize su serpti, Düzce'nin buna ihtiyacı var. Birlik ve beraberlik yaşatılırsa Düzce'de çok şey yapılacağına ben inanıyorum. Arkadaşlarımız bizim projelerimizi en ince detaylarına kadar biliyor. Bu projeler sizin projelerinizle birleşirse Düzce bir cazibe merkezi olacaktır." dedi


Yapıcı olmamakla suçladı



MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz ise Başkan Keleş'e olan kırgınlığını dile getirdi ve meclisteki görev dağılımı sırasında MHP'li üyelerin gözardı edildiğini savundu.

 

Danışmaz şunları kaydetti: "Birlik ve beraberlik içerisinde çalışma ortamı daha önce yaşanamadı. Özellikle sizin partinizin felsefesi ve düşüncesi şu: "bizden olanlar ve bizden olmayanlar". Bu dönem lütfen bu şekilde olmasın. İlk meclis toplantınızda bunu görmek isterdim ama göremedim ve aynı düşüncenizin devam ettiğini görüyorum. Katkı sağlayamayacağınıza inanıyorum. İsterdim ki meclis toplantısında buraya seçilen 10 tane MHP'li belediye meclis üyesine de yer verilsin. Bu bizi üzdü yani daha yapıcı olmanızı beklerdik. Bundan dolayı biraz kırgınım." 

Keleş ise Danışmaz'a katılmadığını ifade ederek sadece meclis başkan vekilliği ve encümen üyeliği noktasında MHP'li üyelerin görev almadığını ifade etti.


Keleş, "Sadece meclis başkan vekilliği konusunda ve encümen üyeliği konusunda zannediyorum MHP'li arkadaşlarımız görev almamışlardır. Diğer tüm seçimlerde AK Partili üyeler MHP'li üyelerin de içeride bulunması için fedakarlıkta bulunmuştur." diye konuştu.


Ağır abi açıklaması

Konuşmalar esnasında Başkan Keleş'in MHP'den kontenjan meclis üyesi adayı olan İbrahim Aykut için geçmişte söylediği "ağır abi" ifadesi de gündeme geldi. Konuya açıklık getiren Keleş "Ağır abi demek kaliteli adam demektir. Kaliteli adamlara ağır abi denir." şeklinde konuştu.

 

Keleş, “Ben İbrahim abiye daha önce de sen bu memleketin ağır abilerinden birisisin demişimdir. Daha önce kendisine söylemediğim bir ifade değildir. İbrahim beye serzenişim de Konuralp ile ilgili dava... Sayın İbrahim Aykut, bir önceki seçimde Yargıtay'da olayı takip etti ve Konuralp'in bir kez daha seçime girmesini sağladı. Benim serzenişim şu, davayı bu kadar takip eden birisinin 4. ayda çıkmış bir karardan haberdar olmaması mümkün değil. Haberdar olduğu halde 12. aya kadar bekleten kim ise, hangi kurulsa oradaki bekleme süresini İbrahim Aykut'un takip etmesi, düzeltmesi lazımdı dedim. Ağır abi ifadesini kullandım ama bu ifade hakaret içermiyor. Kaliteli bir adama ağır abi denilir.“ şeklinde konuştu.