Kaynaşlı Kongresi sakin geçti

 

AK Parti’de Milletvekili İbrahim Korkmaz ve İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu arasında Gölyaka ilçe Kongresi’nde başlayan ve Akçakoca’da iyice gün yüzüne çıkan parti içi kavga, gözleri bugün yapılan Kaynaşlı Kongresi'ne çevirdi.

 

 

Merak edilen kongre saat 11.00’de başladı. Kongreye milletvekillerinden İbrahim Korkmaz'ın katılmaması dikkat çekti. Milletvekili Fevai Arslan ise kongreye gecikmeli de olsa katıldı.

 

 

Kaynaşlı İlçe Başkanı Oktay Canim'in yerine genel merkez tarafından Oğuzhan Veziroğlu görevlendirildi. Veziroğlu, eski yönetime bugüne kadar yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür etti.

 

 

Ne kadar teşekkür etsek az!

 

Düzce Milletvekili Fevai Arslan, gecikmeden ötürü özür dileyerek başladığı konuşmasında Kaynaşlı’nın AKParti’ye bugüne kadar verdiği destekten ötürü teşekkür etti. 

 

 

Arslan, “AK Parti’nin bugün bir bayrak değişimi var. Burada partimizin kuruluşundan bu yana güzel başarılara imza atıldı. Partimiz kurulduktan sonra üç dönem belediye başkanımız ve il genel meclisi üyelerine tam destek geldi. Kaynaşlı halkına ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu sadece adaylarda değil, il ve ilçe teşkilatlarının kadın ve gençlik kollarımızın azimli çalışmalarıyla oldu. Başarılara hep birlikte imza attık. Kimsenin emeğini yabana atacak halimiz yok.” ifadelerini kullandı.

 

Siyasette kim ve daimi intikam olmamalı

 

Milletvekili Osman Çakır’ın ise son günlerdeki gergin ortama atıfta bulunarak birlik beraberlik mesajları verdiği görüldü.

Çakır konuşmasında “Siyaset uyumlu çalışma sanatıdır. Siyasette kim ve daimi intikam olmamalı. Farklı siyasi görüşlerden gelmiş olabiliriz, farklı söylemlerde bulunmuş olabilir. Ama bugün AK Parti çatısı altındayız. AK Parti çatısı altına girmiş herkes AK Partili'dir ve AK Partili olmaya devam edecektir. Bu konuda en ufak endişeniz olmasın. Arkadaşlar, birbirimize sarılalım, kucaklayalım.” dedi.

 

Hırslarımız bizi hataya yöneltmesin

 

Çakır, konuşmasında paralel yapıya da vurgu yaptı. Çakır, “Farklı meşreplerimiz olabilir ama bu ülkeye ihanet eden durumda olan hiçbir kimseye tavizimiz olamaz. Biz dün Allah için sevdiklerimizi bugün bu ülkeye ihanet forsuna girdiğinde sevdamız olmaz. Her türlü mücadele etmeye devam edeceğiz. Paralel olur, dikey olur, önemli değil. Üslubumuza, usulümüze yolumuza AK Parti’ye yakışır bir biçimde devam edelim. Bir genel başkan yardımcısı Düzce’de neler oluyor diye aramasın. Bunu özellikle istirham ediyorum. Mahşere inanıyorsak buradaki hırslarımız bizi hataya yöneltmesin. Bir sürü hatalar yaptık, kusurlar işledik, hepsini unutalım…”diye konuştu.

 

Ağzımızdan çıkanı kulaklarımız duymalı

 

AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun ise konuşmasının satır aralarında ince göndermeler yer aldı.
Kaşıkoğlu, “Nefsimize hakim olarak birbirimizi kıracak tutum ve davranışlardan uzak durmak hepimizin ihtiyacı. Hepimizin hataları olabilir, önemli olan kasıt olmamasıdır. Hatalardan dönmek fazilettir. İnsanların onuru, şerefi, haysiyeti ile oynamayalım. İnsanlara muamele ederken, ağzımızdan çıkanı kulaklarımız duymalı. Biz motor değiliz, bizim de kalbimiz var. İnsanlara muhalefet ederken, asla nefsimize hakim olamayacak bir daha yüz yüze bakamayacak sözleri arkasından söylememeliyiz.” dedi.

 

Kaşıkoğlu, AK Parti İl Başkanlığı kongresi ile ilgili de konuştu: “4 Ocak’ta birilerine hizmet eden değil, davasında hizmet eden yapı olsun istiyoruz. Gönlümüzden geçen bu. Çalışanlarda ödüllendirilsin istiyoruz. İnşallah kongreler iyi bir tazelenme iyi bir ekip kurma günleri olur.” Konuşmaların ardından Eski başkan Oytay Canim’e İl Başkanı Kaşıkoğlu tarafından plaket takdim edildi.

Haber; S.KAŞKIR