Ak Parti Grup Başkan vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli Giresun’da fındık ile ilgili öyle bir açıklama yaptı ki, yaptığı açıklama Batı Karedeniz bölgesindeki üreticileri kızdırdı. Giresun’da bir açılışta konuşan ve Fındık üreticisini asla mağdur etmediklerini belirten Canikli, hükümet olarak yeni fındık stretejisini desteklediğini söyledi. Konuşmasında Fındığın anavatanı olarak Giresun’u ilan eden Canikli batı bölgesini kastederek adeta bu bölgedeki üretime tepkisini ortaya koydu.

Türkiye’de 58 ilde fındık üretimi yapıldığını belirten Canikli, daha önceki hükümetlerin yanlış politikaları yüzünden fındığın bu hale getirildiğini savundu. Fındığın Anavatanı Giresun’dur diyen Canikli, Giresun’daki fındık üreticisinin tek kurtuluşu, diğer illerde, taban arazilerle fındık dikimine müsadete etmemek, ve mevcut fındık dikilmiş alanları da söktürmektir dedi.
.

Hükümetin fındık stretejisini ve aldığı kararı tarihi bir karar olarak nitelendiren Canikli, Hükümetin siyasi riskini ve bedelini de göze alarak hükümetin cesur bir adıma imza attığını da söyledi.

Canikli’nin açıklamasına ilk tepki Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar’dan geldi. Bayraktar hiç kimse fındık üretiminde Batı Bölgesini görmezden gelemez diyerek yapılan açıklamanın talihsizlik olduğunu belirtti. Fındık şehri Akçakoca’nın Belediye Başkanı Fikret Albayrak ise Canikli’yi Akçakoca’ya davet ederek fındığın nasıl yetiştiğini ve bölgenin nasıl bir fındık bölgesi olduğunu görmesi için kendisini Akçakoca’ya davet ediyorum dedi. Yapılan açıklamaya sadece güldüğünü belirten Albayrak, Fındıkta Doğu Kadar Batı’nın da söz hakkı vardır dedi.