Milletvekili Osman Çakır, 17 Ağustos 1999 depremlerinin anma yıldönümünde yaptığı konuşmada kat arttırımını doğru bulmadığını söyleyerek "Bu biz ve bizden sonrakilere büyük bir zulumdür.” demişti. Her zaman kat sayısının artması gerektiğini savunan Milletvekili İbrahim Korkmaz'a bu konuda fikir ayrılığına düşen Çakır'ın açıklamalarını sorduk.

Estetik açıdan kat artırımını kendisinin de savunmadığını söyleyen Korkmaz, bu konuda Milletvekili Çakır'dan daha fazla bilgi sahibi olduğunu belirtti.

BU OSMAN BEY'İN SAHASI DEĞİL

Korkmaz, "Ben çok yüksek katlardan hoşlanan biri değilim. Estetik açıdan baktığında bu güzel değil. İhtiyaç açısından baktığımda bunun gerekli olduğunu düşünüyorum. Estetik açıdan bana da sorarsanız birçok insanın birbirini tanımadığı dev binalarda koloni halinde yaşamak ve birbirini tanımamak bizim kültürümüze de uygun değil. Yüksek binaların yapılmasına estetik açıdan karşı çıkıyorsa aynı fikirdeyim. Eğer, depremle alakalı bakılıp da tehlikeli deniyorsa doğru bulmuyorum. Bu işleri Osman Bey'den daha iyi bilirim. Bu Osman Bey'in sahası değil. Benim bu meseleyi iyi bildiğimi herkes bilir. Korkuyla, endişeyle yaklaşmayı ben doğru bulmuyorum. Düzce'nin her tarafını yüksek katlarla dolmasını ben de istemiyorum." dedi.

HİÇBİR ŞEHRİN GİRİŞİNİ BÖYLE BERBAT DEĞİL

Birçok il gezdiğini anımsatan Milletvekili Korkmaz, Düzce'nin girişinin kötü bir görünümü sahip olduğunu belirterek ana arterlerin yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Korkmaz, "Hiçbir şehrin girişini böyle berbat değil. Düzce'nin içine giren biri eğer Düzce'de güzel bir intiba ediniyorsa benim söyleyecek sözüm yok. O zaman ben haksızım. Ama Düzce'ye giren iyi bir intiba edinmiyor. O zaman D-100 kenarları ve ana arterlerin bir şekilde düzene girmesi lazım. Bu düzeni devletin yapacak hali yok. Ya burayı TOKİ eli ile kentsel dönüşüme tabi tutacaksınız ya da özel sektörle bina yapacaksınız. Buralarda güzel alanlar oluşturmak için mal sahipleri ve müteahhitleri özendirmelisiniz. Düzce'de yıkılan 5-6 katlı binalar varken yıkılmayanları nasıl izah edeceksiniz? Herkes bildiğini konuşmalı. Bu konuda hala aynı fikirdeyim." diye konuştu.

DÖNÜŞÜM YAVAŞ... SEBEPLERİ MUHTELİF

Camikebir Mahallesi ile eski sanayi çarşısında hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili sürecin yavaşlığı yönündeki eleştiriler için ise Korkmaz, "Bu konuda Düzce'de bir ağırlık olduğu kesin. Sebepleri muhteliftir." dedi.

YAPILMASI GEREKEN ÇOK İŞ VAR

AK Parti bayramlaşmasında çok tartışmalara sebep olan AK Parti belediyelerinin yüzde 95 seçim vaadlerini gerçekleştirdiği yönündeki açıklamaya ise Korkmaz şu şekilde cevap verdi:

"AK Parti'nin belediye başkanının geçen seçimde ne vaad verdiğini hatırlamıyorum. Başkanımızn çok çalıştığını biliyoruz. Böyle bir ifade kullanılmasına birileri itiraz ediyorsa başkanın seçim vaadlerine ve yaptıklarına bakarlar. Yüzde 95 oldu mu derseniz ne vaad edildi bilmiyorum. Karşılaştıracak durumda da değilim. Vaadler yeterli mi derseniz, Düzce için hiçbir şey yeterli değil, yapılması gereken çok iş var. Böyle hesaplar içine girilmesini doğru bulmuyorum. "

 

Haber: S. KAŞKIR