GÜNÜ DEĞİL GELECEĞİ KURTARIYORUZ

Dün akşam televizyonumuzda yayınlanan Yakın Plan programının konuğu Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz oldu. Yavuz uyguladığı alt ve üst yapı çalışmaları,terminal projesi ,yapılan cezaevi ve OSB’nin kurulması noktasında ilçelerine sağlayacağı kazançları anlattı. Yavuz şebeke ve su sorununun ilçelerinde kalmadığını, otomosyon sistemini uygulayacaklarını ve ayrıca alt yapıyı yüzde yüze çıkaran belediyelerden bir tanesi olduklarını ifade etti. Yavuz “Günü kurtaracak çalışmalar değil, geleceği kurtaracak çalışmalar yaptık.” dedi.

CEZAEVİ BÜYÜK KAZANIM

İlçelerinde yapımına başlanan ve bu sene içinde hizmete girecek T Tipi cezaevi ile ilgili açıklamalarda bulunan Yavuz, bu tür yatırımlarla büyümeyi sağlayacaklarını belirterek, kısa sürede yerini ayarlayarak cezaevini Çilimli’ye kazandırdıklarını söyledi. Göç almadan büyümenin imkansız olduğunu, Çilimli’nin altyapısının bu göçe hazır olduğunu vurgulayan Çilimli Belediye Başkanı Yavuz, ilçe halkına ekonomik anlamda büyük güç sağlayacağının altını çizdi.

OSB İÇİN TEK BAŞIMA ÇALIŞMIYORUM

Organize Sanayi Bölgesi’nin ilçelerinde faaliyete geçmesi hususunda da bilgiler veren Yavuz, hükümetin Düzce’yi 4.bölge ilan ettiğini ve ilimizi cazibe merkezi haline getirdiğini ifade ederek, Dudullu OSB fabrikalarının Çilimli’ye kaydırılması için çalışma içinde olduklarını söyledi. Bu çalışmaları tek başına yürütüyorsunuz iddialarına da açıklık getiren Yavuz böyle bir durumun söz konusu olmadığını, çalışmaları birlikte paylaşarak yürüttüklerini söyledi. “Devletin olmadığı yerde tek başınıza olamazsınız.” diyen Yavuz, hata yapmamak adına ekip olarak çalıştıklarını ve arsa satışlarının şu an için kesinlikle yapılmadığını vurguladı.


ATILAMAYAN TERMİNAL TEMELİ

Temeli bir türlü atılamayan Çilimli Şehirlerarası Terminal Projesi hakkında da bilgiler veren Başkan Yavuz, yeterli kaynağı sağlayamadıkları için başlayamadıklarını ancak şu an yeterli kaynağın varolduğunu baharda kazmayı vuracaklarını söyledi. Terminalin yapılacağı alanda mevcut fabrikanın alanı boşaltmadığı için çalışmaların başlatılamadığı iddialarını da yanıtlayan Yavuz, fabrikaya demo alanı için geçici olarak verdiklerini ve istedikleri an o bölgeyi boşaltacaklarını, bu hususta bir sıkıntının söz konusu olmadığının altını çizdi.

Haber: P. YILDIRIM