Cumartesi günü Ankara'da yapılan toplantının ardından bir basın açıklaması yapan Saadet Partisi İl Başkanı Selim Gökdemir, Türkiye Partisi ile birleşme safhasında olduklarını ve Demokrat Parti ile de birleşmeye yakın olduklarını vurguladı.

Gökdemir, “Bu ülke için ne gerekiyorsa yaparız. Saadet çatısı altında ittifak yaparız. Başka çatı altında yapamayız. Çünkü Saadet Partisi bizim babamızın malı değildir. Bu milletin inancıdır, tarihidir bu milletin ta kendisidir. ” şeklinde konuştu. Bu açıklamanın ardından aday adaylarını basına duyuran Saadet Partisi İl Başkanı Gökdemir, Saadet Partisinde 12 Haziran genel seçimlerinde Düzce’de 9 ismin teşkilatlar tarafından belirlendiğini vurgulayarak, isimleri açıkladı.

Gökdemir, “Saadet Partisi milletvekili aday adaylarının teşkilat mensubu arkadaşlarımız tarafından tespit edildi. Biz de bunu kamuoyuna açıklıyoruz. 11 Mart Cuma günü, il yönetimi, merkez ilçe teşkilatımız, bu davaya hizmeti geçen büyüklerimiz, gençlik kollarımız, hanım kollarımız ile birlikte bir araya geldik. 12 Haziranda yapılacak olan milletvekili seçimlerinde partimizin aday adayları konusunda teşkilatımızın görüşlerini aldık. Abdullah Yalman, Abdurrahman Yıldız, Ahmet Biriktir, Ahmet Topçuoğlu, Birkan Mertol, Emrullah Akgün, Ertuğrul Yılmaz, Faruk Erdem ve Ferruh Erdoğdu isimleri teşkilatın milletvekili adayı olarak görmek istediği kişiler oldu. 14 Mart ve 22 Mart tarihleri arasında başvuruları kabul edeceğiz. Ben Saadet Partiliyim, şehrimize ve ülkemize hizmet etmek istiyorum, bu parti aracılığıyla sorunları çözmek istiyorum, diyen hemşerilerimizin başvurularını il binamızda yapabilirler." dedi.

Haber, R. BAL