MHP lideri Devlet Bahçeli Gölyaka'da halka seslendi. Bahçeli buradaki konuşmasında da iktidara yüklenerek yoksulluğun arttığını ve etnik kökenli bölücü faaliyetlerin boy gösterdiğini vurguladı.

Bahçeli, “4 kişilik bir aile mutfak masraflarını karşılayacak bir gelir seviyesine sahip değilse açlık sınırının altında demektir. Bu yönüyle baktığımız vakit 12 milyon 500 bin civarında açlık sınırının altında, 18 milyon yoksulluk sınırının altında insan var. Türkiye'de yoksullaşma gittikçe yaygınlaşıyor.” ifadelerini kullandı. 

Bahçeli, “İşsizlik ve yoksulluk özellikle büyük şehirlerde suç oranlarını arttırıyor.Etnik kökenli bölücü faaliyetler artıyor. Her gün televizyonda emniyet güçlerinin nasıl bir mücadele verdiğine şahit oluyoruz. Yaşanan olaylar ürkütücü boyutlara ulaşıyor. O zaman bu 9 yıl nereye gitti. Buna bir dur demek lazım. Tayyip bey dur sözünden anlamıyor." dedi.

Erdoğan'ın çılgın projeleri ile ilgili de konuşan Bahçeli, “Bu millet çıldırdı mı ki çılgın projelere ihtiyaç duysun” şeklinde cevap verdi.

Bahçeli, "Çılgın projelerle yeniden göreve talip oluyor. Bu millet çıldırdı mı ki bu tür çılgın projelere ihtiyaç duyuyor. Artık iktidar değişikliğine ihtiyaç var. Bu değişiklik 12 haziranda mutlaka yapılmalı. 1000 yıllık kardeşliğimiz tehdit altındadır. Bu ülkenin bir kum tanesini bile kimse bizden alamaz. Demokratik açılım zırvaları ile Türkiye meşgul edilmemelidir. Halinizden memnunsanız yolunuza böyle devam edin engel olan yok size. Ama önümüzdeki dönemde Türkiye'nin yaşayacağı olaylardan vebal altında olacağınızı bilin. AK Parti giderse iktidar kim olacak. Bu sorunun cevabı ortada.. bunun adı MHP'dir. Göreve taliptir.” dedi.

Gölyaka'daki mitingin ardından buradan ayrılan Bahçeli Cumayeri'ne giderek vatandaşlarla bir araya geldi. Bahçeli burada yaptığı konuşmasında 12 Haziran'ın dönüm noktası olduğunu ve AK Parti'nin üçüncü dönem ülkeyi taşıma yükünün kalmadığını vurguladı.

Bahçeli, “12 Haziran milletimiz için bir dönüm noktası olacaktır. Ülkemizi 9 yıldır yöneten AK Parti'nin bugüne kadar ortaya koyduğu uygulamalar tek başına iktidar olmasına rağmen, vaatlerini yerine getiremediğini gösteriyor. AK Parti yorgundur. Yorulmuştur. 3. Dönem ülkeyi taşıma yükü kalmamıştır. 3. Dönem yüce divandan kendilerini kurtarma dönemidir. Tayyip Bey yolsuzlukların hesabının sorulacağını bildiği için 3. dönemde ısrar etmektedir.” dedi.

Haberin videosunu izlemek için tıklayınız.

Haber, R. BAL