ölyaka’da yaşanan son gelişmelere açıklık getirmek adına kameraların karşısına geçen MHP Düzce İl Teşkilatı Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hüseyin Karaca ve MHP Gölyaka İlçe eski Başkanı ve Gölyaka Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Horuz açıklamalarda bulundu.



“Diğer aday adaylarının önünü tıkamamak adına istifa etmiştir”

Parti içinde yaşanan hareketli günlere ve Gölyaka’da gelişen olaylara bir açıklık getiren Başkan Yardımcısı Hüseyin Karaca, “Son zamanlarda Gölyaka İl Teşkilatında yaşanan bazı gelişmeler basına yansıdı. Gölyaka İlçe Başkanımız Sayın Hüseyin Horuz, 10 gün önce istifasını il başkanına sunmuştur. Gölyaka İlçemizde çok sayıda aday adaylığı için başvuru aldık. Sadece Gölyaka’da değil, Düzce’nin tamamında Milliyetçi Hareket Partisine yoğun bir teveccüh söz konusudur. Bu kadar başvurunun olduğu bir ortamda, Sayın İlçe Başkanımız diğer aday adaylarının önünü tıkamamak adına istifa etmiştir. Doğal ve etik olanı yapmıştır. Kendisi Gölyaka Belediyesi için ilk aday adayımız olmuştur. Tabi bu bir süreçtir. Diğer aday adaylarımız da resmi başvurularının ardından sizlere takdim edilecektir” dedi. Karaca Gölyaka Teşkilatı için oluşturulacak yönetimi ilerleyen günlerde paylaşacaklarını belirterek sözlerini tamamladı.

​​

“Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvurdum”

Gölyaka Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için ilk resmi başvuruyu yapan Eski İlçe Başkanı Hüseyin Horuz, “Milliyetçi Hareket Partisi, Gölyaka İlçe Başkanlığından istifa dilekçemi 10 gün önce il yönetimine sundum. Bunun sebebi Gölyaka Belediye Başkan Aday Adayı olacak olmamdı. Biz 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Gölyaka Belediyesini çok az bir oy farkı ile kaybettik. Bu dönemde halkın partimize teveccühü çok fazla olduğu için gerekli çalışmaları yapmaktayız. Bu nedenle Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvurdum. 2019 seçimlerinde partimizi zafere taşımak için elimizden geleni yapacağız“ifadelerini kullandı.