Kızlı erkekli öğrenci evleri tartışması gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Türkiye gündeminde olduğu kadar, Düzce’de siyasi partiler tarafından tartışılmaya devam ediyor. Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın Öncü Ana Haber'de yaptığı açıklamaların ardından karma eğitim sistemi de tartışılmaya başlandı. Dün akşamki AK Parti toplantısında İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu da kızlı erkekli öğrenci evleri için yapılan yasal düzenlemeyi eleştirenlere sert çıktı.

BUNUN ÖZGÜRLÜKLE BİR ALAKASI YOK

Kaşıkoğlu, bu fikri savunanların marjinal örgütlere hizmet ettiğini öne sürdü.
Kaşıkoğlu, “Kızlı erkekli öğrenci evlerini savunanlar, bu evleri terör evleri, militan devşirme evleri olarak kullananlara destek veriyor. Kusura bakmasınlar. Bunun özgürlükle bir alakası yok. Şehveti kullanmak suretiyle, onun dayanılmaz hafifliğini genç kızıma sunmak suretiyle toplum yapısını çökertmek marjinal örgütlere eleman kazandırmanın bir malzemesi olarak görülmektedir. İsteyen istediği ile oturup kalkar ama bu tuzaklara çocuklarımız düşmemesi için analar babalar kadar biz siyasetçilere de çok büyük görev düşmektedir. Bir evlatlarımızın bu marjinal grupların tuzaklarına düşmesinden Düzce’de Metin Kaşıkoğlu sorumludur. Siyaset sadece kaldırım yapmak asfalt dökmek değildir. Sağlıklı nesillere kavuşturmaktır.” diye konuştu.

SIRA MAKYAJ ÇALIŞMALARINA GELDİ

Kaşıkoğlu’nun hedefinde ise muhalefet partileri vardı:
“Düşünsenize iktidar AK Parti, belediye CHP. Basri abi geldi Belediye Başkanı oldu. Basri abiyi severiz Basri bey gibi olsa CHP’ye oy veririm. Basri abi CHP’nin ne olduğunu bilmiyor. En büyük sıkıntı o. Tartışma programında konuşurken AK Parti kimliği CHP durduğu yerde söyledikleri eşit değil. MHP Allah'tan bir tane aday adayı buldu. Sorsan o kadar çok ki aday adayları. Bir tane meclis üyesi ile dünyayı ayağı kaldırıyorlar. Her gün senin genel başkanın ağız dolusu küfür ediyor başbakana. Sonra gel şu yol, şu köprü yapılacak. Olmaz bu, işin tabiatına aykırı 6 belediye kaybettik. Akçakoca’da bizim yaptığımız hizmete Fikret Albayrak’ın yaklaşması söz konusu bile olmaz. Düzce güzel yönetiliyor ancak bundan sonraki temeller düzgün atılmalı. Yıkılmış olan Düzce’de makyaj çalışmalarına sıra geldi.”

İHTİYAR GELDİM BEBEK OLARAK GİDECEĞİM

Milletvekilliğinin ardından il başkanlığı görevine getirilen Kaşıkoğlu ilginç bir benzetmede bulundu.
Kaşıkoğlu, “İnsanoğlu nefse tabidir. Ben tersine gidiyorum. Ben Benjamin Button gibiyim. Dünyaya ihtiyar geldim bebek olarak gideceğim. Milletvekili olarak geldim Allah izin verirse mahalle temsilciliğinden emekli olacağım.” dedi.

BAKARA SURESİ BİZE YOL GÖSTERDİ

Konuşmasın sonunda ise 9 aday adayına nasihatlarda bulunan Kaşıkoğlu kendisinin de yakın olduğu bir isim olduğunu dile getirdi.
Kaşıkoğlu, “Her birimize gönül veren insanlar yok mudur? Ben yalan mı söyleyeyim benim de yok mudur? Birini tercih edeceksem ben 1’e indirmeyecek miyim? Başbakan da bunu yapmayacak mı? Buradan aday bir kişi olacak. Olmayanlar üzülecek. Bu gayet insani bir durumdur. Ama Milletvekilimiz Fevai Arslan’ın dediği gibi az da olsa küskün olmaması lazım. Biz bunu azcık da olsa kabul etmiyoruz. Büyük davanın altında kol kola girmeyi, kenetlenmeyi bekliyoruz. Biz 11 de 11’i yapacağız. Diğer partilerin hedefi yok. Bizim hedefimiz yüksek. Sen yoksan biz bir eksiğiz. Bir dönem bağımsızlığa soyunanları, başka partilere gidenleri gördük. Bakara Suresi bize yol gösterdi. Ben şimdi aday adaylarından yemin etmelerini istiyorum. Aday adayları şunu söylemelidir. Bizler Allah’ı şahit tutarak deriz ki namusum, şerefim, haysiyetim üzerine yemin ederim ki canımla, aklımla, malımla, bilgimle, birikimimle aday olmasam da belediye başkanı adayı gibi çalışıp partime ihanet etmeyeceğim. Bunu aday adayı arkadaşlarımızdan bekliyorum.” dedi. 



Haber: S. KAŞKIR