PKK'lı teröristler tarafından Mardin ve Hakkari'de düzenlenen hain saldırılar sonucu 4 askerimizin şehit düşmesi bir kez daha yürekleri dağladı. CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan yaptığı yazılı basın açıklamasında Diyarbakır-Mardin Karayolu ve Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırılar sonucu 4 askerimizin şehit düştüğünü belirterek, saldırıların sorumlusu olarak hükümeti gösterdi. 

“Yurttaşların can ve mal güvenliğini sağlamak zorundalar”
Tozan, patlayan her bombanın, yiten her canın sorumlusu olarak hükümeti işaret ederek şu ifadelerde bulundu: “4 ayrı yerde 4 şehidimiz var, içimiz yanıyor. İktidar bloğu, yasaları dikkate almadan devlet mekanizmasını kendi lehine kullanıp, rakipsiz olmanın verdiği güçle ekranları kapatabilir, muhalif sesleri bastırabilir ya da gerçekleri ters yüz edebilir. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar yurttaşların can ve mal güvenliğini sağlamak gibi vazgeçilmez bir görevleri olduğunu unutturamazlar. Hükümetin, patlayan her bombanın, yiten her canın sorumlusu olduğu gerçeğini saklayamazlar.”

“Görev ihmali var”
Patlatılan her bombanın uzaydan gelmediğini ve ortada siyasi bir sorumlu olmak zorunda olduğunu belirten Tozan; “Teröristler bir yerlerde örgütlenmişler, patlayıcıları bir yerlerde imal etmişler, aralarında haberleşmişler, planlar yapmışlar, inceleme ve araştırma yapmışlar ve evlatlarımızı şehit etmişlerdir. Hükümetin görevi, tüm bu olaylar olurken fark etmek, tedbir almak, engellemek ve Mehmetçiğimizi korumaktır. Eğer bunların hiç biri olmuyor ve bombalar patlıyorsa en hafif deyimiyle ortada bir görev ihmali vardır.” ifadelerini kullandı.

“Toplumu kutuplaştırmak siyaset değildir”
Son olarak hükümetin görevinin, bahane bulmak olmadığını, yurttaşların güvenliğini sağlayıp çözüm üretmek olduğunu vurgulayan Tozan şu ifadeleri kullandı: “Kınama yayınlamak, terörü lanetlemek, ‘misliyle karşılık vereceğiz’ demek halka yalan söylemektir. Halkımız huzur ve güvenlik içinde yaşama hakkına sahiptir. Bu gerçeği anlamamak ve sorumluluk üstlenmemek için sürekli düşman yaratmak, her şeyi komplo teorisiyle açıklamak, toplumu kutuplaştırmak siyaset değildir. Hükümet farkına varmak istemese de devlet düzeni çökmektedir. Akılla, bilime ve Cumhuriyet ilkelerine göre yeniden yapılanma derhal başlatılmazsa çöküş kaçınılmazdır. Koltuk, makam, unvan ve söz sahibi her bir yurttaşımızın bu hakikate göre hareket etmesi artık zaruridir.”