12 Haziran seçimleri sona erdi. 29 il gibi Düzce’de de CHP ön seçim yapmıştı. CHP’nin ön seçim yaptığı 29 ilden 19’undan milletvekili çıkarken aralarında Düzce’nin de bulunduğu 10 il milletvekili çıkaramadı. Düzce’de seçimin kaybedilmesinin ardından sorularımızı yanıtlayan CHP İl Başkanı Kerim görün halkın kararına saygılı olduklarını ve seçimden beklentilerinin oylara yansımadığını ifade etti.

“Halkın değerlendirmelerine saygılıyız. Yoğun bir çalışma yaptık. Güzel etkinlikler ve çok kalabalık bir miting yaptık. Bu da bize bir umut verdi fakat sandıkta umduğumuzu alamadık. Beklentilerimize halkımız tarafından karşılık göremedik. Halkımız sıkıntı çekiyordu. Biz bu sıkıntılara çözüm bulmak için yola çıktık. Ama oyumuzu % 3,5 artırdık. Ama çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Biz asla kişisel ikballer üzerinden siyaset yapmadık. Halkımıza sıkılmadan bir daha bir daha gideceğiz.”

İl Başkanlığı'ndan istifa edip etmeyeceği konusunda tartışmalara da değinen Görün, göreve seçim sürecini idare etmek için geldiğini ve süresinin aslında 12 haziran günü dolduğunu fakat genel merkezden istifa konusunda bir cevap gelmediğini ifade etti.

“Biz bu göreve yönetim kurulumuzun kararı ile geldik. Benim görev sürem tamamlanmış gibi bir şey ama henüz genel merkezden bir şey gelmedi. Önümüzdeki günlerde genel merkeze giderek rapor vereceğiz ve istifa konusu ondan sonra netleşecek. Ama şunu söyleyebilirim bizim eksik yaptığımız bir şey yok.”

Haber; R. BAL