AK Parti ve MHP cephesinden gelen "CHP yemin etmiyorsa, oturamaz, itiraz edebiliriz" görüşünü Öncü TV'ye özel değerlendiren CHP İl Başkanı Kerim Görün, “Artık toplum olarak demokrasi adına daha hoşgörülü davranmalıyız. CHP halkın iradesiyle seçilmiş ancak tutuklulukları devam eden milletvekilleri için haklı olarak demokratik bir tepki koydu. Bu çok doğal ancak söz konusu partilerin bu şekilde tavır sergilemeleri pek iyi sonuçlar doğurmaz. CHP'li milletvekilleri, tepki koymak adına sadece yemin etmeme kararı aldı. Meclis toplantılarına katılacaklar. 'Mecliste oturamaz' gibi bir tutum son derece yanlış” dedi.

Ben bilirim, ben yaparım'

CHP'nin yemin etmeme kararının yanlış bir eylem gibi gösterilmek istendiğinin altını çizen Görün, “Demokrasiye yakın olmamız lazım. İktidar partisi çok ufak bir yaklaşımla bu sorunu çözebilir. Zaten AK Parti, partimizin sunduğu kanun tekliflerini hiçbir zaman onaylamadı. Bu teklifler demokrasinin gelişmesi adına verilir ancak AK Parti, 'ben bilirim, ben yaparım' tutumu sergiliyor” şeklinde konuştu.

“Tutuklu milletvekilleri mağdur durumda”

CHP'nin yemin etmeme kararının daha ne kadar süreceğine ilişkin soru üzerine ise Görün, “Buna bir çözüm bulunacaktır. Tutuklu milletvekilleri seçilmiştir, seçilmişse meclise gelip görevlerini yapmaları lazım. Nasıl ki 2002 yılında Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili olmasını sağlayan yasal düzenlemeye parti olarak destek verdik bugün de aynı düzenlemeyi milletvekillerimiz için istiyoruz. Tutuklu milletvekilleri mağdur durumda. İktidarın bu düzenlemeyi yapacak gücü var ancak muhalefetin yok. Bu nedenle Başbakan'dan uzlaşma adına biz çözüm bekliyoruz” diye konuştu.
Muhalifler vazgeçti

Görün ayrıcai CHP’li muhaliflerin kurultay toplama talebinden vazgeçtiklerini açıklamasına ilişkin de açıklama yaptı ve “Zaten yeterli imza toplanamamıştı. Biz CHP il ve ilçe teşkilatları olarak zaten kurultaya sıcak bakmıyorduk” dedi.

Haber; C. ÜSTÜNER