AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun analara küfür ettiği ve analardan özür dilemesi gerektiği yönündeki açıklamaların ardından bugün CHP İl Başkanı Kerim Görün yaptığı açıklamada “Bir genel başkan asla küfür etmez. 8 buçuk yıldır verdikleri sözlerin % 80’ini yerine getiremediler. Mustafa Yılmaz’a bu tarzı pek yakıştıramadım ifadelerini kullandı.

Görün: “Bir genel başkan asla küfür etmez. Bu tarzı Mustafa Yılmaz’a hiç yakıştıramadım. Kavgadan nemalanmayı doğru bulmuyorum. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın tarzını uyguluyor gibi gördüm. Ben o partide siyaset yapsaydım çok zorlanırdım. Çünkü 8 buçuk yıldır verdikleri sözlerin % 80’ini yerine getiremediler. Bizim tartışma konumuz Düzce olmalı. Düzce köy gibi. Hala Düzce’nin bir girişi yok. Hala biz eğitimde sürünüyoruz. Bunların tartışılması lazım. Bağlantı yolumuz yok bunları tartışılması lazım. Irak’ta bir milyon kadına tecavüz edildi. Madem ana diyorsunuz o zaman ne den ses çıkaramadınız. AK Parti İl Başkanı bu konularla uğraşacağına, OSB’nin yıllardır yapılamayan yolunun nasıl yapılacağını anlatsın.”
AK Parti’nin seçim döneminde halka yönelik hiçbir proje üretmediğini ve bu konuyu dile getirmediğini ifade eden Görün, AK Parti’nin projelerini ranta dayalı olarak yaptığını ifade etti.

Görün: “AK Parti’nin halka yönelik bir söylemi yok. Düzce’nin onurunu yaptığı projelerle Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak kurtardı. AK Parti projelerini ranta dayalı olarak yapıyor. Yığılca’da belediye CHP ile ayağa kalktı. Kavgacı siyasetten vazgeçip halka yönelik projelerin üretilmesi lazım.” 

Haber; R. BAL