18 Ağustos AK Parti Olağan Kongresi’ne kıza bir süre kala Düzce’de ve birçok şehirde gözler yapılacak kongre gününe çevrildi. Kongrede özellikle 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimler üzerinde durulacağı ve belediye başkan adaylarının belirleneceği de konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yürütmenin daha süratle karar alıp uygulayabilmesini sağlayacağını her fırsatta vurguladığı yeni sisteme uygun, daha dinamik bir parti yönetimi oluşturmak istediği de biliniyor. Erdoğan’ın bu çerçevede parti vitrinini oluşturacak Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar Yönetim Kurulu’nda (MKYK) kapsamlı bir değişikliğe ve gençleşmeye gideceği de belirtiliyor.

Sürpriz ve genç isimler
Kabinesinde siyaset dışı sürpriz isimlere yer veren Erdoğan, Grup Başkanvekilliklerinde de sürpriz ve genç isimleri tercih etti. Bu sürecin ardından parti içinde Erdoğan’ın, 18 Ağustos’taki kongreye sunacağı MKYK listesiyle, parti yönetiminde de geniş çaplı bir değişime gideceği ve gençlere ağırlık verileceği konuşulmaya başlandı.

Belirleyici olacak
Bu arada AK Parti, kongrenin ardından yerel seçim hazırlıklarına süratle başlayacak. 24 Haziran seçim sonuçları 1 Kasım’a göre oy kaybının büyük olduğu başta Düzce olmak üzere bölgelerde sandık bazında seçim sonuçları ele alınacak. Bu amaçla teşkilat, milletvekilleri, belediye başkanlarından istenen raporlar seçim işleri başkanlığında karşılaştırılarak her bölge için kan kaybının nedenleri sıralanıp Erdoğan’a sunulacak. Bu rapor, mevcut belediye başkanlarının akıbetinde belirleyici olacak.

Merak edilen çok konu var
Diğer taraftan belediye başkanlarının büyük oranda belirleneceği genel kurul sonrasında ne gibi kararlar alınacağı ve adaylık konusunda hangi isimlerin ön planda yer alacağı da merakla beklenen konular arasında yerini alıyor. Düzce’de mevcut başkanların, belirlenecek isimler sonrasında tepkileri de merak edilen konular arasında.

Haber: M. AYDIN