Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın Meclis Başkanı olarak seçilmesinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Milli Savunma Bakanı olarak kimi atayacağı merak konusu oldu..

 

Milletvekili Aday adayı olduğu dönemden bu yana birinci sıradan Düzce Milletvekili adayı gösterilmesiyle devam eden süreçte TBMM'de Düzce Milletvekili olarak yemin eden Dr. Faruk Özlü, uzun yıllar üst düzey bir bürokrat olarak görev yaptığı Ankara kulislerinde “Muhtemel Milli Savunma Bakanı” olarak anılması bu konuda ciddi anlamda şansının olduğu şeklinde yorumlanıyor.

 

Başbakan Davutoğlu, Meclis Başkanı seçilen İsmet Yılmaz'ın yerine Milli Savunma Bakanlığı için isim belirlenip belirlenmediği konusunda yaptığı konuşmada , "Bir görevlendirme yapacağım. Yani Türkiye'nin şu şartları vekaleten götürmeyi bence çok doğru görmüyorum. Kısa süreli boşluk olmamak için önümüzdeki sürecin uzayabileceğini de göz önünde bulundurarak, muhtemelen asaleten bir görevlendirme yaparım" demesi  önümüzdeki günlerde Milli Savunma Bakanının kimin olacağını açıklayacağı şeklinde değerlendirildi. Şimdi gözler ve dikkatler Başbakan Davutoğlu'nun Milli Savunma Bakanı'nın adını Dr. Faruk Özlü olarak açıklamasını bekliyor. Bunda  Ak Parti'nin Türkiye genelinde rekor başarıya ulaşan ilk beş il arasında yer almasının da etkili olacağı belirtiliyor. Ak Parti Düzce İl Teşkilatı Düzce'de aldığı % 59,38'lik oy yüzdesiyle Türkiye'de en fazla oyun alındığı ilk beş il arasında yer alıyor.

Haber;E.TAYHAN