Ak Parti adayları şimdi de genel merkezin süzgecindeler. Cumartesi günü yapılan temayül yoklamalarının da binin üzerinde delege sandık başına giderek milletvekili adayı olarak görmek istediği üç aday adayına oy verdi.

-ÖNCE TEMAYÜL SONRA MÜLAKAT-

AK Parti’de temayül yoklamasının ardından ikinci maraton ise 6-15 Mart tarihleri arasında genel başkan yardımcılarının başkanlığında MKYK üyelerinden oluşan 12 ayrı alt komisyon kurulacak. Komisyonlar aday adayları ile yüz yüze mülakat yapacak. Temayül yoklamasına gerek görülmeyen aday adayları mülakata girmeyecek. Eski ve mevcut milletvekilleri de yine temayül ve mülakata dahil olmayacak.

-ANKETLER YAPILACAK-

AK Parti’de bu çalışmalar devam ederken bir yandan da kamuoyu çalışmaları sürecek. Temayül ve mülakat sonuçları kurulan ara ve üst komisyonlara havale edilecek. Alt ve ana komisyonların değerlendirme sonuçları ise Başbakan Davutoğlu başkanlığında oluşacak üst kurula sunulacak. 

Düzce’deki Milletvekillerini belirleyecek üst komisyonda AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Mustafa Ataş, Genel Sekreter Haluk İpek, Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz yer alıyor.

Haber;S.KAŞKIR