Türkiye bir seçimi daha geride bıraktı. 7 Haziran'dan gerekli dersi alan AK Parti, 1 Kasım'da hem yerelde hem genelde arzu ettiği sonucu elde etmeyi başardı. Düzce geleneği bozmayarak 5. dönemde de 3 vekil vizesini AK Parti'ye verirken şimdi gözler kabineye çevrildi. Yeni kurulacak 64. hükümette Düzce'nin bakanlıkla taçlandırılması beklentisi giderek artıyor.

Keşir ve Özlü ön planda

Her seçimde AK Parti'ye en yüksek desteği veren iller arasında başı çeken Düzce'nin Ankara'da karşılığını alması adına kamuoyundan açık çağrı yapılıyor. İşaret edilen isimler Ayşe Keşir ve Faruk Özlü... AK Parti'nin kadın bakan listesinde olduğu konuşulan Keşir'in yanı sıra Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcılığı görevi nedeniyle Milli Savunma Bakanlığı için Özlü, en uygun isim olarak gösteriliyor.

Her gün geçen gün önemli

YSK’nin 1 Kasım genel seçim sonucunu en geç 13 Kasım’a kadar açıklaması ve resmi gazetede yayınlaması halinde TBMM, 18 Kasım’da yemin töreni için toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin töreninin ardından görevi Başbakan Ahmet Davutoğlu’na vermesi bekleniyor. AK Parti’nin tek başına hükümet için gerekli çoğunluğu sağlaması nedeniyle 64. hükümetin kuruluş süreci çok uzun sürmeyecek. Bu nedenle her geçen gün Düzce'den bir bakan çıkması adına önem taşıyor.

Gözler yeni kurulacak hükümette

İktidar nimetlerinden bugüne kadar yeteri kadar faydalanamadığı aşikar olan Düzce'nin bir bakan çıkarmasının şehrin kaderini değiştireceğine kesin gözüyle bakılıyor. Bir ilde bakanın olması o ilin kalkınmasına açılan kapı olarak görülürken son yerel seçimlerde tüm belediyelerin, 13 yıldır ise tüm milletvekilliklerinin AK Parti'ye gitmesinin artık kabinede Düzceli bir vekille ödüllendirilmesi için Davutoğlu'nun kararı bekleniyor.

Haber:C.ÜSTÜNER