Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün Anıtpark Meydanı'nda kendisi için düzenlenen kutlama programındaki yeni döneme dair ipuçları özelliği taşıyan açıklamaları, iş dünyasının iştahını kabarttı. 1999 depremlerinin ardından Düzce’de uygulamaya geçen 5084 sayılı Teşvik Yasası'nın avantajlarının 2016 yılı sonu itibariyle sona erecek olması, endişelenmeye başlayan işverene gelecek adına yeni umutlar aşıladı.

“Özel işletmelerin önüne turkuaz halı sereceğiz”

Bakanlığın kendisi aracılığıyla Düzceliler'e verildiğini ifade eden Özlü, Düzce’nin elini güçlendiren avantajı en iyi şekilde değerlendireceğinin sinyallerini verdi. Kendisinin bakanlığa gelmesinin yalnızca Düzce için değil bölge için de çok önemli olduğunu düşünen Özlü, Batı Karadeniz’in merkezi Düzce olacak şekilde yeni bir oluşum için harekete geçeceğini belirtti. İşvereninin ilgisini çeken açıklamalarda vaat edilen projeleri hayata geçireceklerini yineleyen Bakan Özlü, kalkınmanın daima kamu eliyle mümkün olmayacağını aktararak, “Özel işletmelerin kalkınmada rolü büyüktür. Özel işletmelerin önüne turkuaz halı sereceğiz.” dedi.

“Düzce, Batı Karadeniz’in Merkezi Olacak”

Özlü'nün bakan olarak Düzce'ye ilk ziyaretindeki önemli açıklamaları bunlarlar da sınırlı kalmadı. Düzce'deki ilk durağı olan AK Parti Düzce İl Başkanlığı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda yine Düzce ve bölge ekonomisinin gelişmesine dönük yapılacak çalışmalara yönelik mesajlar verdi.

Düzce’yi Batı Karadeniz’in merkezi yapmak istediklerini vurgulayan Bakan Özlü, bölgede yer alan başta Düzce olmak üzere Sakarya, Bolu, Zonguldak, Kocaeli ve Karabük’ün gelişmesi için özel bir gayret gösterecekleri düşüncesini açık açık kamuoyu ile paylaştı. Özlü, şimdi çalışma zamanı olduğunu belirterek, “Seçim sırasında bir takım sözler verdik onların hepsini yerine getireceğiz, zaten bu sözlerimizin takipçisiyiz. Bakanlık İlave bir güçtür bunu bölge için düzce için ve tüm Türkiye için kullanacağız.” diye konuştu.

TSO bakanlığı memnuniyetle karşıladı

Özlü’nün bakanlığı Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nda da büyük bir memnuniyetle karşılandı. Son yapılan olağan meclis toplantısında siyasi görüşleri farklı olan üyeleri de dahil hep bir ağızdan ‘Bakanlık bizim için büyük bir fırsattır’ görüşü dile getirildi.

Öte yandan AK Parti hükümetleri boyunca ikinci kez Düzce'ye gelen bakanlığın şehre yatırım yapmak isteyen birçok işadamının dikkatini çektiği ve Düzce’deki güvendiği isimlerle irtibata geçerek nabız yokladığı öğrenildi. Tüm bu gelişmeler, Düzce’nin önümüzdeki birkaç yıl içerisinde sanayileşme ve iş dünyasında hızlı bir atılım gerçekleştireceği yönünde fikirlerin ortaya çıkmasını sağladı.

Haber:Y.SEVER