AK Parti’de gündem, 2.Olağanüstü kongre ile kongre sonrası büyük bölümünün değişmesi beklenen Merkez Yürütme Kurulu ile Bakanlar Kurulu’na çevrildi. Düzce’de görev yapan AK Partili 3 milletvekilinin yeni yapıda nasıl yer alacağı beklenmeye başlandı.

Genel Başkanlığa aday gösterilen Binali Yıldırım’ın seçilmesinin ardından kendisine yeni hükümeti kurması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görev verilmesi bekleniyor. Başkent’te şimdi AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve yeni kabinenin belirlenmesi için telaş var.

Bakanlar Kurulunda veya partinin MYK’sında kendine yer bulmak isteyen AK Parti mevcut ve eski milletvekilleri kulis faaliyetlerini hızlandırdı. Parti MYK’sında yer almak isteyen özellikle eski vekillerin yoğun bir çaba harcadığı öğrenildi.

Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen ve halihazırda MYK’da yedek listede yer alan Düzce Milletvekili Fevai Arslan ile bürokrasideki tecrübesiyle ön plana çıkan Faruk Özlü’nün yanı sıra teşkilatın büyük desteğiyle Düzce’nin ilk kadın milletvekili olan Ayşe Keşir’in bu süreçte etkin bir göreve getirilme ihtimali merak ediliyor. 

Haber:Y.SEVER