Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez ve parti yöneticileri 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde 1.5 aydır grevde olan fabrika işçilerini bir kez daha yerinde ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Burada açıklamalarda bulunan Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, geçtiğimiz günlerde fabrikadan kamyon ve TIR'ların çıkışına engel oldukları gerekçesiyle işçilere jandarma tarafından müdahale edilmesi sırasında çıkan arbede üzerinden işvereni eleştirdi ve sorunu çözme sözü veren kesimleri hedef aldı.  

“Askerle işçiyi karşı karşıya getiremezsiniz”
Grevdeki işçilerin işverenin uzlaşmaz tavrı karşısında yasal hakları olan grev hakkını kullandığını belirten Sönmez, şöyle devam etti: “Maalesef teşvikle devletin ve Düzce’nin imkanlarından yararlanan birçok işveren; işçilerin insanca yaşayacağı bir ücret ve yasal sendikal haklarını kullanmaları karşısında yasa tanımaz tutum ve davranışlar sergiliyor. Burada yaşanan olay da buna örnektir. Greve çıkılan bir işyerinde işveren yasalarda belirtildiği şekilde fabrikadan çıkartabileceği malların baştan tespitini yaptırır. Bu işlemler mahkeme kararı ve yasalar çerçevesinde yapılır. Burada askerle işçileri karşı karşıya getirmeye kimsenin hakkı yoktur. Asker milletin askeridir, işçinin askeridir. Hiç kimse kanunsuz emir veremez.”  

“Sessiz ve suskun kalmalarını kınıyorum”
Açıklamasını Düzce Valiliği’ne seslenerek devam eden Sönmez, “Bu kanunsuzluklara seyirci kalamazsınız. İşveren, hem Düzce’nin ve devletin imkanlarından yararlanacak, hem de geçlerimizi kolluk kuvvetleri vasıtasıyla itip sürükleyecek. Bunu kabul edemeyiz. Bu konuda yetkililerin de sessiz kalmamasını bekliyoruz. Buraya gelerek, işverenle görüşerek sorunun çözümünde katkıda bulunacaklarını söyleyen ve kendilerini etkili ve yetkili konumda gören çevrelerin de sessiz ve suskun kalmalarını kınıyorum. Zira işçiler bu sıcağın altında görüşmelerden ne cevap aldıklarını merak ederek bekliyor.” ifadelerini kullandı.

Haber:C.ÜSTÜNER