Dün Saadet Partisi İl Başkanlığı'nda açıklama yapan İl Başkanı Selim Gökdemir, Türkiye Partisi iel birleştiklerini ve seçime Saadet çatısı altında girileceğini ifade etmişti. Ayrıca Gökdemir, Demokrat Parti ile de görüşmelerin devam ettiğini ve birleşileceğini vurgulamıştı. Bu birleşme ile Düzce'de milletvekili çıkarmak istediklerini belirten Gökdemir, iktidara doğru yürüdüklerini belirtti.

Bugün konu ile ilgili açıklamalar yapan Türkiye Partisi İl Başkanı Erdoğan Bıyık, yaptığı açıklamasında “Güçlü ittifaklar güçlü iktidarı doğurur” diye söze başladı ve Saadet Partisi ile birleşildiğini ve Saadet Partisi'nin çatısı altında ittifak yaparak seçime girileceğini vurguladı. Genel Seçimlere 3 ay gibi bir süre kala sağda birleşme çalışmaları hız kazandı. Türkiye Partisi, Demokrat Parti ve Büyük Birlik Partisi'nin, Saadet Partisi çatısı altında seçime girmesi gündemde.

4'lü ittifakla ilgili görüşlerini aldığımız Türkiye Partisi İl Başkanı Erdoğan Bıyık, partisinin Saadet Partisi ile birleşme görüşmelerini tamamlandığını vurgulayarak, “Büyük Birlik Partisi ve Demokrat Parti ile görüşmeler devam ediyor. Bugün yarın son şeklini alacak. Türkiye Partisi olarak seçime girme yeterliliğine sahibiz. Fakat biz güçlü ittifakların güçlü iktidarları doğuracağı görüşündeyiz. Düzce'den kesin bir milletvekili çıkaracağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

AK Parti'nin 3. sıradaki adayını “eşantiyon aday” olarak nitelendiren Bıyık, “Bu seçimlerde AK Parti'nin nasıl bir hezimete uğrayacağını göreceği” ifadesini kullandı.

Haber; A. DEVELİOĞLU