Yerel seçimlere az bir süre kala İstanbul'dan da Düzce'nin adını duyuracak isimler ortaya çıkmaya başladı. Öncü TV ekranlarında yayınlanan “Kent ve Yaşam” programının yapımcısı Osman Güdü, yaptığı açıklamada CHP'den İstanbul'un Kartal ilçesinden aday adayı olduğunu ifade etti.

Güdü açıklamasında ayrıca, “Uzun yıllardır Kartal da yaşıyorum ve ilçenin her türlü sorununu biliyorum. Uzun yıllar oturduğum bir ilçe de artık bir şeyler yapmam gerektiğini ve siyasete atılmanın vaktinin geldiğini düşündüm. Bu nedenle de Kartal için CHP'den aday adayı oldum. Başarılı olacağıma da inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Kartal'ın da Düzce gibi son 10 yıl içinde ciddi değişimler yaşadığını belirten Güdü, “Kartal da gerçekten önemli eksiklikler olduğuna inanıyorum. Özellikle eğitim ve kültür açısından eksikliklerin tamamlanması gerekiyor. Bende özellikle eğitim açısından ciddi projeler ortaya çıkaracağım. Zaten eğitim çözüldükten sonra diğer etkenlerde kendiliğinden gelecektir.” ifadelerini kullandı.

Osman Güdü 1955 yılında Düzce de doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden 1979 yılında mezun olan Güdü, 1984 yılında da kendisine ait mimarlık ve inşaat şirketi kurdu. Çeşitli meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, eğitim kurumları, dernekler ile birlikte pek çok faaliyetlerde bulunan Güdü, 3 dönemdir Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Kartal Temsilcilik Başkanlığı görevini yürütüyor.