MHP İl Teşkilatı halkla buluşma toplantılarının ilkini Gümüşova’da gerçekleştirdi. İl Başkanı Abdullah Danışmaz, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu, İl ve ilçe teşkilatları ile vatandaşların katıldığı toplantıda Bostancıoğlu belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Toplantının açılışında konuşan MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, hayata geçirilecek projeleri anlatmak için bu toplantıyı düzenlediklerini belirtti.
Önce belediyenin yapılanmasından başladık
Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu, göreve geldiği ilk günden itibaren öncelikle belediyenin yeniden yapılanması adına çalışmalar yapıldığını, belediyenin nitelikli hizmet vermesini sağlamak için personel arasında iyileştirmeye gidildiğini ifade etti.
Bostancıoğlu, 2011 yılı itibariyle belediyenin tarihinde ilk kez gelir gider tablosunda gelirin arttığını vurguladı.
Belediyenin su, kanalizasyon ve konut çalışmaları hakkında da bilgi veren Bostancıoğlu, bu çalışmaların da projelerinin hazırlandığını ve yetkili kurumlar ile görüşmeler yapıldığını belirtti.
En kapsamlı proje dalcık
Gümüşova için son dönemde yapılan çalışmalardan en kapsamlısının Dalçık projesi olduğunu söyleyen Bostancıoğlu, eski projenin iptal ettirilerek yeniden daha güvenli bir proje çizildiğini ve bu projenin daha kullanılabilir olduğunun altını çizdi. Bostancıoğlu, 6 ay içinde yan yollarda da çalışmaların tamamlanarak ağaçlandırma ve aydınlatma yapılacağını belirtti.
Bostancıoğlu, “ Göreve geldiğimizde duble yol çalışması vardı. Ancak Gümüşova’nın önünü karartacağına inandığımız bu projeyi değiştirmek için araştırma yaptık. Trafik kazalarının önünü açacak olan ve yüzde 70’i tamamlanmış olan bu projeyi değiştirmek için, iktidar partisiyle de uzlaşarak eski projeyi iptal ettirdik. Eski proje ile karşıya geçmek mümkün değildi. Ağır tonajlı araçlar tehlike yaratacaktı. Yeni proje ile bu tehlikeyi ortadan kaldırdık. Gümüşova’nın şimdiye kadar ki en kapsamlı çalışması buydu. 6 atlık süre içinde yan yollar da yapılarak hizmete sokulacak. Bize bu konuda yardımcı olan eşli milletvekili Yaşar Yakış ve AK Parti İlçe Başkanına teşekkür ediyorum. “ dedi.
Dalçık üstüne sosyal alan
Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu, yeni projeleri de anlatırken, Karayolları ile yapılan görüşmeler sonunda izin alınarak, dalcığın üzerinin halk tarafından kullanılabilecek sosyal alan haline getirileceğini ifade etti.

Bostancıoğlu, “ Toplu konut alanı olarak düşündüğümüz arazinin kuzeyinde bir rehabilitasyon merkezi ve huzurevi açmayı planlıyoruz. Projeleri çizildi alt yapıları tamamlandı. Ayrıca dalcığın üzerine sosyal alan yapmak için çalışmamız var. Proje hazır ve karayollarını elden verildi, yapılacak peyzaj çalışması ile halkın rahatça oturup vakit geçirebileceği alanlar sağlayacağız. Gümüşova bu çalışmalarla şehir görünümüne kavuşacak. Biz ilçenin sorunları için nitelikli ve kalıcı çözümler üretme çabasındayız.” Dedi.

Haber; H. İŞCAN