MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Düzce'ye geldi. Gölyaka gişelerinde partililer tarafından karşılanan Bahçeli, daha sonra Gümüşova Belediye Başkanlığı makamına geçti. Daha sonra Gümüşova kapalı pazar yerinde vatandaşlara seslenen Bahçeli, Hükümete ve Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

Bugünkü siyasi iktidar çok tehlikeli bir yere gidiyor. Sayın Başbakan ben diyor, kendisinden olanı kabul ediyor, başkası olanı dışlamaya çalışıyor. Böylelikle ayrışma politikası oluşturuyor. Siyasi partiler bir dönem muhalefette olur, yarın iktidarda olur, iktidarda olan yarın öbür gün yok olur, var olan millettir. Bu büyük milletin anayasal kurumlarını yargıya düşman etmenin hiçbir yararı yoktur. Bu devletin askeri organını belli bir dönem için yıpratmaya da hakları yoktur. Bir tarafa darbecileri oturtuyor, diğer taraf da AKP yandaşı olarak demokratları oturtuyor. Bu gerilimi çatışmaya dur demek lazım. Önümüzdeki fırsatları iyi değerlendirmek lazım. Bu büyük milletin anayasal kurumlarını yürütmeyi yasamayla birleştirerek yargıya düşman etmenin kimseye faydası yoktur. Bu ülkenin bir milli kurumu olan Türk Silahlı kuvvetlerini sadece ve sadece belli bir dönem için yıpratmaya da kimsenin hakkı yoktur.

"ÜLKÜCÜLERİ EVETÇİLERE ÇEVİRME ODASI VAR"

12 Eylül'de Başbakan sen ne yapıyordun, hangi spor kulübünde top koşturuyordun. Onu düşün Şimdi kalkmışsın bunu istismar ediyorsun. AKP genel merkezinin 3 katında dip bir oda var. Bu odanın yeni görevi eski ülkücüleri evetçiler haline dönüştürmek. Yörük sırtında aklınca kurban kesmeye çalışıyorlar. Her inişin bir çıkışı vardır Başbakan. Bir gün inmeden önce ne olacağını düşün. Ben söylüyorum. Başbakan Yüce divana gitmek mukadder olacak. Referandum yoluyla her türlü hileye başvurarak halkı bölmeye çalışacaksın. Başbakan 12 Eylül'de Öyle bir hayır tokat yiyecek ki, tokatın nereden geldiğini anlamadan tepetaklak olacak. Onu öyle bir yerde tutacağım ki, o yer yüce divan olacak. MHP olarak Anayasa olarak hayır diyoruz. Milletimizi de hayır demeye davet ediyoruz. Şimdi medya aracılığıyla birkaç soru yönelteceğim. İnşalllah iletirler. İletseler de birdir, iletmeseler de bir. Sabah akşam her yerde Erdoğan. Millet bıktı usandı. Birazda bu devletin insanlarına kulak verelim. Şimdi bir balyoz davası başladı. Ancak tesadüf müdür, şuurlumudur, YAŞ'ın 1-4 ağustos tarihlerinde toplanacağı tarihte hepsine tutuklama kararı çıkartıldı. YAŞ kararından sonra da mahkeme böyle bir kararı verebilirdi.

BADEM BIYIK GÖNDERMESİ

TSK'nın generallerini tutuklayarak halkın gözünden düşürecek hareketlerden uzak durun. Darbeci demokrat ayrımını neden yapıyorsun. Bunu 2 kişi verebilir. Yaşar Büyükanıt Paşa ve onunla çay bahçesinde buluşan Başbakan vermelidir. Her türlü darbeci demokrat ayrımıyla TSK'yı yıpratmaya hakkı yoktur. Bu darbeci, demokrat ayrımıyla bu badem bıyıklı orduyu mu kurmaya çalışıyorsunuz. Yaşar Paşa, Tayyip Erdoğan neyi konuştunuz, ney planladınız bunu milletimizle paylaşmak zorundasınız. Eğer açıklamazsınız sizde bir gün adaletin önünde buluşacaksınız. Referanduma hayır diyoruz İlk mitingi Düzce’de başlatmış olduk.

Haber; R. BAL