Ak Parti Eylül ayı Genişletilmiş Divan Toplantısı bugün çok sayıda partilinin katılımıyla Düzce İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya; Ak Parti Genel Merkez teşkilat başkan yardımcısı İstanbul 3. bölge Milletvekili Harun Karaca, Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Milletvekili Ayşe Keşir, ilçe ve belde belediye başkanları ile teşkilat mensupları ve çok sayıda partili katıldı. Toplantının gündemi 15 Temmuz hain darbe girişimi oldu. Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca o gece yaşananları ve sonrasını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

“Dirliğimize, birliğimize yapılan saldırıdır”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’in açılış konuşmasıyla devam etti. Hikmet Keskin, İstanbul Milletvekili Harun Karaca’ya katılımından dolayı teşekkürlerini sunduktan sonra FETÖ terör örgütünün başlatmış olduğu darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Keskin, “Bu bizim birliğimize, dirliğimize yapılan hain bir saldırıdır. Ama emin olun şehadete kavuşmuş kardeşlerimiz cennet-i alanın yüksek mertebelerine kavuşmuş, huzur içinde ahiret yaşantılarına devam etmektedirler. Zalimler ve hainlerin cesaretleri ise cehennemin gayasında ilelebet nail oldukları azabı yaşayacaklardır” dedi.  Keskin ayrıca çalışmalarına devam ettiklerini hatta bakanlıkta sadece Düzce için oluşturulmuş bir masa olduğunu ve bu masada Düzce’nin bütün problemlerini takip ettiklerini kaydetti.

Aynı dil, aynı fikir, aynı iş
Divan Toplantısı’nda Düzce Milletvekili Ayşe Keşir 15 Temmuz gecesi ile ilgili yaptığı konuşmasında hem duygulandı hem duygulandırdı.
Keşir, o gece mecliste olduğunu ve neler yaşandığını anlatırken hem tekrar yaşadı hem de yaşattı. Darbelerin mutlaka bir sivil ayağının olduğunu ama o gece parlamentoda bulunan tüm sivil siyasi partilerin aynı dili ve aynı fikri paylaştıklarını kaydetti. Ayşe Keşir, 15 Temmuz’un ardından birkaç gün geçtikten sonra kendine geldiğini, şehit ve gazi görüntülerini gördükten sonra kendi yaşından ve yaşadıklarından hicap duyduğunu belirtti. Özellikle Şehit Ömer Halis Demir’in evini ziyarete gittiğinde ne kadar etkilendiğini anlatırken ve şehit babasının “Özellikle annelere sesleniyorum Ömer’imi unutturmayın” söyleminin üzerine yeni doğan çocuklara Şehit Ömer Halis Demir’in isminin verildiğini söyleyen Keşir; “Biz bir ölür; bin diriliriz” dedi. Şehit kadınların da asla unutulmaması gerektiğini şiddetle tekrarladı. Ayrıca Ayşe Keşir; “kamuda başörtüsü istemiyoruz” adı altında kampanya başlatanlara da sitemlerde bulundu.
Düzce milletvekili Ayşe Keşir, hukuk ve adaletten ayrılmayacaklarını ama merhamet gösterilirse de 15 Temmuz’un aynısını bu millete yaşatacaklarını da sert bir dille ifade ederek “hainlere merhamet; en büyük hainliktir” diye kaydetti.

“İnanmak başarmanın yarısıdır”
Ak Parti’nin kuruluşundan bu yana teşkilatın içinde olan ve şu an İstanbul Milletvekillerinden Harun Karaca partinin dünden bugüne neler yaşadığını ve şu an Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın nerelerden geldiğini anlatırken “inanmak başarmanın yarısıdır” ifadesini kullandı.
Harun Karaca 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili olarak yaşananları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Karaca: “Bir milletin nasıl birlik olduğunu tüm dünyaya gösterdik” diyerek o geceyi özetledi. Ayrıca Karaca FETÖ operasyonlarıyla ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

Düzce İl Teşkilatına ayrıca teşekkür…
Vekil Harun Karaca 15 Temmuz gecesi Ak Parti teşkilatının nasıl örgütlendiğini, Cumhurbaşkanının konuşmasıyla insanların meydanlara nasıl topladıklarını şu ifadelerle anlattı. Ayrıca Düzce İl Teşkilatına birlik ve beraberliğinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Haber; Ö. YILMAZ