MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz ve parti üyeleri Ak Parti'ye i-adeyi ziyarette bulundu. Ak Parti teşkilatı tarafından MHP üyeleri kapıda sıcak bir şekilde karşılandı. Ziyaretin gündeminde ise Ak Parti'den MHP'ye katılımlar ve Barış Süreci vardı.
 
Yapımız farklı, amacımız bir: Düzce'ye hizmet
 
MHP il Başkanı Abdullah Danışmaz ve Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ziyaret ile ilgili yaptıkları açıklamalarda siyasi kulvarlarının farklı olsa da amaçlarının Düzce'ye hizmet etmek olduğunu belirttiler.
 
Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, “ Rakip gibi görünsek de birbirimizin çalışma arkadaşıyız. Siyasi kulvarlarımız farklı olabilir ama amaçlarımız Düzce'ye hizmet etmek. Zaman Zaman farklı söylemler canımızı sıkacak açıklamalar olabilir, bunlar belli seviyede kaldığı müddetçe tolore edilebilir.” şeklinde konuşurken MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, “ Düzce'de yaşayan vatandaşlarımız sizlere iktidar yolu açtılar, bize de muhalefet. Her şeyi biz biliyoruz mantığını bir kenara bırakarak beraber çalışmalıyız. Bu çalışmaları yapmak adına bu başlangıçlar devam ettirelim. Muhalefette siyasi ahlak çerçevesinde yapılması gerekenleri belirtmeli. Birilerinin meydanı boş bularak kendilerine göre at oynatmalarına kimse Müsaade etmeyecektir. Herkes kendini Düzce'nin fazla fazla üstünde görmeye başladı. Bu okadar kolay değil herkesin atmış olduğu adımı da çok iyi bilmesi gerekir.”dedi.
 
Danışmaz'ın ziyaretin başında “Son günlerde Ak parti'den MHP'ye geçişler oluyor belki sizlerde gelirsiz diye teklifte bulunalım istedik” esprisi de parti üyelerini güldürdü.
 
Kimseyi Zorla tutamayız
 
2023 yılına kadar yapılacak çok işleri olduğunu söyleyen Ak Parti İl Başkanı Kaşıkoğlu ise Danışmaz'ın teklifini “biz bu halimizden memnunuz” şeklinde karşılık verirken, katılımlarla ilgili şunları söyledi:
 
Kaşıkoğlu, “Demokratik sistemlerde hiç kimse kimseyi bir yerde zorla tutmaz. Uyguladığımız politikalarda memnunsa sizin çatınızda, değilse oradan istifa eder ve başka yapının içinde devam eder bunlar saygı duyulması gereken davranışlardır. Bunları eleştiremeyiz. Ama 17-18 arkadaşımızın içinde 3 kişinin dışında Ak Partili olan hiç kimse yok. O bir yanlış anlamaya neden oldu. Süreç içerisinde yanlış anlamayı da ortadan kaldırmak adına belgelerini de çıkartarak açıklamada bulunacağız.”dedi.
 
Defolsun Gitsinler!
 
Terör sorunu ve Barış süreci ile ilgili olarak Kaşıkoğlu, bakış açıları olarak farklı düşünmediklerini ama çözüm yöntemlerinin farklı olduğuna dikkat çekerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
“Terör ülkemizde çözülmesi gereken sorunlardan en önemlisi. Bir şehidimizin bile terör örgütü başı Apo ile mukayese edemeyiz. Bir ananın gözyaşını bile değişmem. Süreç içerisinde bazı şeyler bizleri de rahatsız etmiyor değil. Türk bayrağının olmadığı o şovların PKK'nın bitiş hikayesi olarak görüyorum. Bizim 4 kırmızı çizgimiz var ve bundan taviz vermeyiz. Başbakanımızın “ tek vatan, tek bayrak, tek millet ve resmi dilin Türkçe” olduğu vurgusu yeterlidir. Bu dediklerimizin dışında kabul etmeyip pazarlık yapacaklarsa “Defolsun gitsinler”. Federasyon istekleri gibi hiçbir taleplerin kabul görmesi bu coğrafyada mümkün değildir.” şeklinde konuşan Kaşıkoğlu, ülkeye barış ve huzur gelmesini istediklerini ifade ederken, “ şartlarımızı kabul etmezlerse de o zaman dağda köpek gibi ölürler. Son PKK üyesinin dağda it gibi ölene kadar silahla mücadeleye devam ederiz.” dedi.
 
Verilen vaadler var
MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz ise ülkeye barışın gelmesinin kendilerinin de istediğini belirtirken, terör örgütüne verilmiş bazı vaatler olduğunu öne sürdü.
 
Danışmaz, “Bebekleri katleden insanların Kürtleri temsil etmediği aşikardır. Bundan sonraki süreçte sürekli provokeyle eli silahlı terör örgütü üyelerinin şehirde eşkiyalık yapması mezraları basması, polisimizi askerimizi şehit etmesi kabul edilmez.Barış mutlaka olsun ama bunun sahte kandırmadan ibaret olduğunu sizlerde çok iyi anlıyorsunuz. Burada terörist başının anlatmak istediği Ya da hükümetin açıklamadığı anlaşmanın ne olduğunu bilmiyoruz. Mutlaka buna verilen vaatler var. süreçte neler vaat edildi mutlaka göreceğiz.”dedi.
 

Danışmaz'ın görüşlerine saygı duyduğunu belirten Kaşıkoğlu ise silahların bırakılması ve ülkenin terk edilmesi dışında başka taahhüt verilmediğinin altını çizerken bu ülkede kanın durmasını noktasında hem fikir olduklarını vurguladı.

Haber; S. KAŞKIR